Liderii politici din Vâlcea se iubesc prea mult pe ei înșiși

duminică, 16 februarie 2014

Generația matură a liderilor îmbătrâniți în politica vâlceană se iubește prea mult pe sine pentru a se gândi la viitorul partidelor pe care le conduc cu mână forte de ani buni. Fără nici o excepție, liderii celor mai importante organizații din Vâlcea, începând cu PSD și terminând cu PDL, nu au reușit să creeze, să susțină un noul val de lideri. Din păcate, se merge pe principiul: „După mine, potopul! Ce va fi, va fi!“ La Vâlcea, ca și peste tot în această țară, se face politică după ureche. Interesul poartă fesul, conducerile partidelor sunt organizate pe principii de camarilă, de cumetrie ordinară, nepotismul este în floare, iar oamenilor valoroși li se dau „bocanci în cap“ dacă îndrăznesc să se ridice mai sus de genunchiul broaștei.

La PSD Vâlcea, președintele Ion Cîlea, un om plin de bune intenții, dar prea ocupat să muncească de dimineața până seara, nu a reușit să-și apropie un om, un politician tânăr, pe care să-l crească, să-l educe politic și căruia, la momentul oportun, să-i predea ștafeta. Nimeni nu este nemuritor! Mai ales în funcții politice. În aceste condiții, succesiunea va fi una „sângeroasă“, partidul se va scinda în mai multe facțiuni, care-i vor susține pe oameni ca: Gigi Matei, Costi Rădulescu, Adrian Bușu și care vor mai apărea. Intervenția Bucureștiului va fi iminentă iar Vâlcea s-ar putea să aibă un lider de la centru.

Țărăniștii de la PNL, lupii în haine de oaie galbenă, au acaparat organizația județeană și au apucături feudale. Ce-i mână pe așa-zișii liberali în lupta politică? Dorința de îmbogățire rapidă, prin orice mijloace! Că doar de aceea se numesc „liberali“. Și aici situația este întunecată în ceea ce privește predarea ștafetei. „ Il Cappo“ Buican ține cu dinții de șefia partidului. Mai vrea, mai vrea, mai vrea, cel puțin o tură! S-a învățat la borcanul cu miere al banului public, în care a băga mâna, prin interpuși, până la umăr. Aici se practică liber „canibalismul“. Senatorul Dan Nițu a declanșat asaltul pentru șefia organizației. Nimeni nu se gândește la ce va fi mâine, la liderii de peste câțiva ani. Bogdan Pistol, Eduard Vârlan, Bogdan Badea sunt variante palide de lideri. Politicieni tineri erodați înainte de vreme. Nu au carismă de politicieni autentici și sunt în mod evident tributari unor grupuri de interese.

PDL Vâlcea și-a schimbat conducerea pe principiul: „La vremuri noi, tot noi!“. S-a făcut rocada între Dorel Jurcan și Romulus Bulacu, ambii fondatori ai PD-ului la Vâlcea. A mai apărut și fostul pesedist Ștefan Prală în scenă, în funcția de secretar general. Aceleași mentalități. La sediul partidului este agitație, o viermuială, o mișcare aproape browniană. PDL la Vâlcea trebuie să înurajeze apariția unor personalități veritabile de dreapta, care să transmită mesajele partidului. Fosta jumătate de primar Romeo Rădulescu, ajuns deputat în virtutea inerției – marca Gutău – este mult prea preocupat cu propriile interese economice ca să fie receptat ca un politician serios de către vâlceni. Rădulescu mai are și o altă mare problemă: îl urmăresc fantomele judiciare ale trecutului din Primăria Râmnicu Vâlcea. Ca să nu mai vorbim de aroganța caracteristică, patologică de-a dreptul, care-l face prizonierul unui ego mult supradimensionat.

În aceste condiții, clasa politică vâlceană, din nefericire pentru o populație din ce în ce mai sărăcită și lipsită de speranță, este una mediocră și incapabilă să creeze performanță nici în prezent, cu atât mai puțin în viitor...

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Liderii politici din Vâlcea se iubesc prea mult pe ei înșiși”

  1. ...cam uitati mereu de pp-dd si nu e k domnule parnau!pp-dd e cel mai proaspat partid de pe scena politica din valcea si sel mai curat bspre deosebire de psd..pnl si pd-l..

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe