|joi, octombrie 29, 2020
  • Follow Us!

Ultimul PUSTNIC din România, accidentat pe Muntele Cozia. Bărbatul a făcut un LEGĂMÂNT al TĂCERII 

pustnic_50316000

Unul dintre puținii sihaștrii de care se mai știe astăzi în țara noastră a suferit un accident chiar pe munții pe care și i-a ales, acum 20 de ani, drept casă. Jandarmii montani care l-au ajutat încearcă acum să comunice cu el și să obțină acordul pentru a-l transporta la spital, o misiune dificilă având în vedere că omul a făcut un jurământ al tăcerii.

Pustnicul al cărui nume nu se cunoaște încă și-a rupt mâna încercând să înainteze pe un traseu montan dificil.

A avut noroc de jandarmii montani, care au urcat o oră și jumătate până la grota sa și l-au cărat în spate până la Mănăstirea Cozia, pentru a fi îngrijit de călugări. Ion Caralici, şef post jandarmi montani Călimăneşti: “Se simte foarte rău. A avut o mână ruptă. Am intervenit cu patru jandarmi. Din cauza traseului montan foarte accidentat, dificil, frunze, stratul gros, întunericului, da’ cu puţin noroc am reuşit să-l aducem“.

Starea sihastrului este precară, mai ales că acesta se hrănește mai mult cu fructe, și ar avea nevoie să fie spitalizat în Râmnicu Vâlcea. Problema este că bărbatul a depus un legămînt al tăcerii și nu comunică decât prin scris.

EVZ.ro

Leave a Response