|vineri, octombrie 30, 2020
  • Follow Us!

Pilotul Adrian Iovan şi studenta de la Medicină au murit de FRIG – Primele rezultate ale autopsiei 

iovan_2_moizaic_2_01_9418e714b7

 

Medicii de la Laboratul de Medicină Legală din Alba Iulia au finalizat autopsiile celor două persoane decedate în urma accidentului aviatic. Concluzia legiştilor este şocantă: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit de frig.

În cazul pilotului Adrian Iovan, leziunile constatate de legişti sunt: fractură de femur, luxaţie dublă de genunchi, multiple fracturi costale. “Concluzia noastră este că dl. Iovan a murit în urma unui şoc traumatic combinat cu şoc hiptermic. Apreciem că a murit destul de repede de la momentul producerii accidentului, dar dacă se intervenea în maxim 60 de minute putea fi salvat”, spune un oficial al SML Alba.

În cazul studentei Aurelia Ion, medicii legişti susţin că aceasta a suferit un fractură de coloană cervicală, fără afectarea măduvei spinării. “A murit în urma unui şoc hipotermic. A trăit până a ajuns la ambulanţă, dar a decedat din cauza frigului”, spune aceeaşi sursă.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în vârstă de 23 de ani au murit, luni seara, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Celelalte cinci persoane care se aflau în aeronavă au fost rănite şi transportate la spital.

Aeronava tip Britten Norman Islander BN2 plecase, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi avea la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, iar incidentul a avut loc în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană.

EVZ.ro

Leave a Response