Patriarhia, AMENDATĂ de Ministerul Finanțelor!

joi, 16 ianuarie 2014

 

Patriarhia a fost amendata, in cadrul procedurilor de atribuire a lucrarilor de restaurare a Palatului patriarhal, pentru ca nu a informat Ministerul Finantelor Publice (MFP) asupra calendarului de derulare a procesului de reevaluare a ofertelor, au precizat pentru Mediafax reprezentantii MFP.

Amenda de 10.000 de lei, minimul conform legii, a fost aplicata Patriarhiei Romane, deoarece comisia de evaluare nu a informat observatorii desemnati din cadrul MFP - Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice (UCVAP), asupra calendarului de derulare a procesului de reevaluare a ofertelor, potrivit reprezentantilor ministerului.

Sanctiunea a fost aplicata pe 4 decembrie, dupa ce comisia de evaluare a intocmit si semnat raportul procedurii din 3 decembrie in lipsa observatorilor desemnati din cadrul MFP - UCVAP. Potrivit reprezentantilor Ministerului Finantelor, observatorii din partea institutuiei nu au fost invitati la aceasta sedinta.

Astfel, Patriarhia a incalcat prevederile articolului 4 indice 1 lit. c) din OUG nr. 30/2006, potrivit carora: "autoritatea contractanta initiatoare a procedurii de atribuire, selectata pentru verificare, are obligatia de a indeplini urmatoarele: c) de a informa asupra calendarului de derulare a procesului de evaluare a candidaturilor / ofertelor si asupra oricaror modificari aduse calendarului de derulare a procesului de evaluare, in termen de o zi lucratoare de la intocmirea/modificarea acestuia".

Aceasta fapta constituie contraventie si se sanctioneaza, potrivit art. 10 alin.(1) lit a) din acelasi act normativ, cu amenda de la 10.000 de lei la 15.000 de lei.

Reprezentantii MFP au mai precizat ca mentiunea Patrirahiei, conform careia nu putea risca depasirea temenului de 15 zile de la ramanerea irevocabila a deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) privind licitatia, "nu are nicio legatura cu aspectele constatate si sanctionate".

In prezent procedura de atribuire se afla in curs de reevaluare a ofertelor conform deciziei C.N.S.C. nr. 3278/C8/3407/12.09.2013, nefiind desemnat deocamdata niciun castigator, mai arata reprezentantii MFP.

Patriarhia nu a achitat amenda, depunand contestatie impotriva procesului verbal.

Reprezentantii Patriarhiei au declarat, joi, pentru Mediafax, ca au fost amendati de UCVAP dupa ce au respectat o decizie a instantei, in termenul legal de 15 zile.

"In martie 2013 au fost inscrise in competitie 13 firme pentru executarea lucrarilor de consolidare si restaurare a Palatului Patriarhiei cu fonduri europene. La fiecare sedinta au fost prezenti reprezentantii UCVAP care au si semnat procesele verbale. In final, o firma a contestat rezultatele licitatiei, iar Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor si Curtea de Apel Bucuresti i-au dat castig de cauza. Patriarhia Romana a pus in aplicare decizia instantei in termneul de 15 zile prevazut de lege. Patriarhia Romana isi exprima convingerea ca justitia va constata caracterul abuziv al amenzii aplicate de UCVAP din Ministerul Finantelor Publice pentru "vina" de a fi adus la indeplinire in termenul legal o hotarare judecatoreasca irevocabila", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Patriarhiei.

De asemenea, Patriarhia Romana spera ca "tergiversarile birocratice nejustificate si neexplicate de UCVAP vor inceta" si ca vor fi demarate lucrarile de executie ale acestui proiect cu finantare europeana, semnat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale inca din anul 2012.

Valoarea lucrarilor de consolidare si restaurare a Palatului Patriarhiei este de 64 de milioane de lei fara TVA, dintre care 98% sunt asigurati din fonduri europene, iar 2% din suma, de Patriarhia Romana.

de V.M.     HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe