O capitalizare a Oltchim cu 20 de milioane de euro ar crește capacitatea de producție a combinatului la 37%

marți, 21 ianuarie 2014

Capacitatea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea ar putea urca în urma capitalizării cu 20 de milioane de euro la nivelul de 35-37%, a declarat luni pentru AGERPRES liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

"În această săptămână se va analiza solicitarea părții chineze în privința prelungirii termenului de depunere a ofertelor cu 45 de zile. Partea chineză a oferit pentru această prelungire suma de 20 de milioane de euro pentru capitalizare. Cu acești bani am putea ridica de la 23% la 35-37% capacitatea de producție. Nu doar chinezii sunt interesați în ultima perioada de Oltchim, și cei de la Mol au trimis un chestionar cu întrebări și solicitări de date pe care azi le vor primi", a afirmat Corneliu Cernev.

Privatizarea Oltchim SPV, compania ce va prelua activele viabile ale Oltchim Râmnicu Vâlcea, se dispută în prezent între omul de afaceri Ștefan Vuza, consorțiul chinez Baota Petrochemical Group — Hengchao Sun — Junlun Petroleum, rușii de la Oil Gas Trade și Petchem, divizia petrochimică a concernului de stat ungar MOL, potrivit administratorului judiciar Oltchim Gheorghe Piperea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe