Lovitură de la CNA pentru maneliştii Adi de la Vâlcea şi Florin Salam

vineri, 31 ianuarie 2014

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să interzică de la difuzare pe posturile de televiziune, înainte de ora 23.00, 15 videoclipuri ale unor melodii interpretate de cântăreţi de manele precum Adi de la Vâlcea şi Florin Salam.

Lovitură de la CNA pentru maneliştii Adi de la Vâlcea şi Florin Salam

Lovitură de la CNA pentru maneliştii Adi de la Vâlcea şi Florin Salam / FOTO: evenimentemanele.ro

Decizia luată joi de CNA vizează melodiile: "Nebunia lui Juvel" (Mr. Juve), "Dă-te mai aşa" (Elis Armeanca & ASU), "Sunt milionar în vise" (Adi de la Vâlcea & Răzvan de la Piteşti), "Ciki, ciki, ciki cha" (Cristi Nuca & Bogdan Artistu), "Talent ca la 50 Cent" (Susanu), "Eşti bombă" (Susanu feat Salam), "Băiat fin" (Bodo), "Mă iubeşte" (Bodo), "Bubulina" (Edy Talent), "Repede, repede" (MC Masu), "Dansăm şi bem" (Yannis), "Te pup pa pa" (Cristi Dules), "Te iau cu mine peste tot" (Alin Pustanu), "Vacanţă în America" (Alinu AJ) şi "Iubito iubito" (Neck).

Videoclipurile acestor melodii au fost difuzate pe televiziunea de manele şi muzică de petrecere Taraf TV, un post a cărui licenţă expiră pe 15 februarie şi pe care CNA a decis joi să nu o prelungească. Acest fapt implică faptul că Taraf TV se va desfiinţa pe 15 februarie.

Membrii CNA au considerat că aceste videoclipuri încalcă legislaţia audiovizualului privind protecţia minorilor, respectiv articolul 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".
De asemenea, aceste melodii încalcă articolul 18, literele b şi c din Codul de reglementare a conţintului audiovizual, potrivit căruia "Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen; c) persoane în ipostaze degradante", şi articolul 19 din Cod, potrivit căruia "Criteriile în funcţie de care se clasifică programele difuzate au drept scop asigurarea protecţiei minorului şi informarea publicului cu privire la conţinutul acestora".

Astfel, CNA a decis să aplice în cazul acestor videoclipuri o decizie privind intrarea în legalitate, ceea ce implică faptul că aceste clipuri nu mai pot fi difuzate la niciun post de televiziune înainte de ora 23.00.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/lovitura-de-la-cna-pentru-manelistii-adi-de-la-valcea-si-florin-salam_1369950.html#ixzz2rzOBXE8L
Follow us: @realitatea on Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe