Dosarul fostului senator de Vâlcea, medicul Şerban Brădişteanu, analizat marţi de Tribunalul Bucureşti

marți, 7 ianuarie 2014

 

Tribunalul Bucureşti se va pronunţa marţi în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare, informează Agerpres.

Pe 28 noiembrie 2013, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădişteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile deţinute de medic. Iniţial, Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeaşi instanţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii.

Potrivit DNA, în perioada 2001 — 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".

Anchetatorii susţin că Şerban Brădişteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani şi 3.594.333 euro.

Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, printre care şi medicul Şerban Brădişteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006. Ceilalţi membri ai comisiei — Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăuşanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu şi Florica Topologeanu — au fost ulterior scoşi de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăţiei lor.

La 23 iunie 2006, procurorii DNA au dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate în proprietatea medicului Brădişteanu: un teren şi o vilă în Ciolpani, cu o valoare estimată la 425.000 de euro, o garsonieră în Bucureşti, pe calea Victoriei, cu o valoare estimată la 62.000 de euro şi un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucureşti, cu o valoare estimată la 1.100.000 de euro. (romanialibera.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe