Șpârle și șopârle, 09.12.2013

luni, 9 decembrie 2013

 

• Miercuri, 11 decembrie, este o „zi mare” pentru primarul penal al Râmnicului, Emilian Frâncu: la Curtea de Apel Bucureşti are loc primul termen în procesul de corupţie de la această instanţă de judecată, după ce, în luna septembrie, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 4 închisoare cu suspendare. În Dosarul nr. 18690/3/2013 (format vechi nr. 3601/2013), Completul nr. 3A al Secţiei a II-a penală, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, va judeca recursul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie la decizia Tribunalului Bucureşti. Potrivit părerii unor avocaţi de prestigiu, este foarte probabil ca, miercuri, penalul Frâncu să obţină o amânare, însă sunt şanse mari ca, la începutul anului viitor, să existe o condamnare la ani grei de închisoare cu executare, având în vedere probele zdrobitoare pe care le deţine DNA, precum şi ultimele dezvăluiri ale celor doi denunţători din Bucureşti. Vom urmări cu maxim interes desfăşurarea procesului!!!

• Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a deschis o anchetă în cazul muncitorului de la OLTCHIM, de 46 de ani care şi-a pierdut viaţa după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind lovit de o piatră de polizor. Din primele cercetări, muncitorul nu avea echipament corespunzător de protecţie. Bărbatul care a decedat era căsătorit şi avea un copil. Societatea Oltchim riscă o sancţiune contravenţională de până la 30.000 lei în cazul în care ancheta ITM va arăta că în combinat nu se asigură protecţia muncitorilor.

• Procurorii DNA de la structura București anchetează o filieră infracțională în care este implicat un executor judecătoresc, directorii de la Oficiul de Cadastru Vâlcea (printr-un registrator obedient și inconștient), o judecătoare de la Curtea de Apel Pitești suspendată din magistratură pentru trafic de influență, un parlamentar și lista este mai lungă.

• Chiar dacă avem unele lucruri să-i reproşăm, merită totuşi apreciată lupta pe care o duce de unul singur deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, cu „mamutul cu două capete” numit Victor Ponta-Dan Şova. Miza declaraţiilor şi acuzaţiilor din ultima perioadă o reprezintă autostrada Sibiu-Piteşti, susţinută din toate puterile de către deputatul Buican, în timp ce Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, se mulţumeşte să arunce pe piaţă „chiftelele” debitate de către colegul său de partid Dan Şova în legătură cu o utopică autostradă Piteşti-Râmnicu Vâlcea. Practic şi tehnic, o astfel de autostradă nu va fi realizată NICIODATĂ, pentru că nu există nici un fel de studiu de fundamentare şi nici un acord cu Uniunea Europeană în privinţa construirii unei autostrăzi paralele la doar 20-30 km de culoarul stabilit ferm - Sibiu Piteşti. Ion Cîlea să nu mai arunce minciuni vâlcenilor pentru că un tronson Râmnicu Vâlcea-Piteşti nu are cum să fie construit vreodată, întrucât nu este fezabil: o autostradă nu are voie să treacă prin zone locuite şi, în plus, va descărca tot traficul rutier la Râmnicu Vâlcea (de pe patru benzi pe două benzi de circulaţie), creând un adevărat calvar auto pe Valea Oltului. Aşa că Ion Cîlea, prefectul Nadolu, de mână cu deputatul Buican, ar trebui să facă greva foamei la uşa ministrului Dan Şova, pentru că altfel, judeţul Vâlcea nu va avea în următorii 20 ani nici un milimetru de autostradă.

• Primarul penal al Râmnicului, Emilian Frâncu, a minţit marți, 3 decembrie, atunci când a anunţat triumfător că greva foamei de la Oltchim s-a încheiat datorită „intervenţiilor” lui. În realitate, greva a continuat multe zile după aceea....

• Cooptarea fostului deputat şi prefect de Vâlcea, Anuţa Handolescu, în noua echipă de conducere a PDL la nivel judeţean a lăsat loc multor speculaţii. Cele mai multe se leagă de intenţia, reală, a noului preşedinte al filialei, consilierul judeţean Romulus Bulacu, de a-l readuce în cadrul partidului pe ex-primarul Râmnicului, Mircia Gutău. În aceste condiţii, în ciuda declaraţiilor categorice, preşedintele organizaţiei municipale a PDL Râmnicu Vâlcea, deputatul Romeo Rădulescu este pus în situaţia de a alege între a se împăca, peste voia lui, cu fostul său şef politicnşi a părăsi formaţiunea în care s-a înscris în urmă cu foarte mulţi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe