Șpârle și șopârle, 05.12.2013

joi, 5 decembrie 2013

 

• Un nou val de şomeri, dintre care 1.300 de ortaci de la Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu, va intra în calculele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, după ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat pentru 2014 că toţi salariaţii vor intra în şomaj tehnic, informează Agerpres. "Măsura îi va afecta şi pe cei 1.300 de vâlceni angajaţi la Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu. Ei locuiesc în Berbeşti şi în oraşele învecinate, pe Valea Tărâiei şi majoritatea sunt unici întreţinători de familie. În cazul în care va fi aplicată aceasta măsură, oamenii vor sta acasă şi vor primi 75% din salariu. În afară de cele 25 de procente, vor pierde şi sporurile care li se adaugă la venit în acest moment.

• Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a premiat la recenta Gală a Economiei Vâlcene, desfăşurată la Călimăneşti, o firmă cu o cifră de afaceri uriaşă, un profit consistent, dar... cu zero angajaţi. Este vorba de societatea Emarc SRL, care, anul trecut a avut o cifră de afaceri de 220 miliarde lei vechi şi un profit de 36 miliarde lei vechi, fapt ce a situat respectiva firmă pe locul 13 în topul judeţean al companiilor. Sunt puţine informaţii publice despre SC Emarc SRL, însă am aflat că firma are sediul în Drăgăşani şi este deţinută de compania italiană Emarc SpA din Torino, controlată de asociaţii Pietro Passone şi Vincenzo Perris. Mai spunem că domeniul principal de activitate al SC Emarc SRL din Drăgăşani este „Comerț cu ridicata de piese și accesorii pentru autovehicule” şi are un capital social de 900 milioane lei vechi.

• Pentru a face faţă valului de cereri venite din partea societăţilor de transport auto de persoane, Consiliul Judeţean Vâlcea a decis amânarea şedinţei principale de atribuire a traseelor din cadrul programului public de transport persoane, pentru data de 18 decembrie 2013.

• Invizibilul deputat de carton Ion Cristinel Marin (devenit peste noapte mare mahăr la PP-DD Vâlcea) a... spart gheaţa la Parlament, după un an de la alegerea sa de către votanţii din zona Drăgăşani. Deunăzi, Ion Cristinel Marin a depus prima sa interpelare adresată Guvernului, însă pe o temă care nu privea deloc problemele oamenilor din Colegiul de deputaţi Drăgăşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe