Rovana Plumb, ministrul Mediului, a fost invitată de Prinţul Charles la reşedinţa sa

marți, 3 decembrie 2013

După deplasarea din Statele Unite ale Americii, de la începutul lunii octombrie, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, continuă, la Londra, seria de contacte la nivel înalt, pentru a extinde proiectele de mediu din România și a le integra în programe europene și chiar globale.

In acest sens, o primă întâlnire a ministrului Rovana Plumb are loc marţi, înainte de prânz, cu Steve CREED, Director of Wales and New Programmes, WRAP (Waste & Resources Action Programme). Scopul întrevederii este identificarea posibilităţilor de colaborare și adaptare în România a programului britanic, gândit pentru a încuraja reducerea risipei alimentare. La rândul său, ministrul român a lansat, în țară, în același scop, împreună cu Ministerul Agriculturii, iniţiativa "Mănâncă. Gândește. Economisește".

Pe agenda de lucru a ministrului român al Mediului figurează, de asemenea, o întalnire la Camera Lorzilor cu distinse personalităţi politice britanice, precum Lord Howell și Lord Leach of Fairford. La House of Lords va fi prezentă și scriitoarea britanică Jessica Douglas Home, președinta Fundaţiei Mihai Eminescu Trust - organizaţie ce dezvoltă programe de revitalizare a satului românesc - aflată sub înaltul patronaj al Prinţului Charles.

De asemenea, deosebit de importantă este întâlnirea de lucru a ministrului român cu omologul britanic Eduard Davey, secretar de stat pentru Energie și Schimbări Climatice, după vizita acestuia, în luna iunie, la București. În cadrul reuniunii se are în vedere definitivarea unei declaraţii comune privind creșterea verde.

Vizita ministrul Rovana Plumb la Londra va fi încununată de primirea acesteia de către Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales la Clarence House – reședinţa oficială din Londra a Alteţei Sale. Guvernul României va întreprinde,  pentru prima dată, prin Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, o relaţie de parteneriat cu o fundaţie patronată de moștenitorul Coroanei Britanice, Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales.

03 dec 2013, 09:42 | | romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe