Remus Daniel Nițu, cel mai ACTIV parlamentar vâlcean

joi, 5 decembrie 2013

 

Sfârşitul de săptămână 29 noiembrie – 1 decebrie a fost unul plin de evenimente pentru senatorul Remus Daniel Nițu.

Vineri, 29 noiembrie, a avut loc Gala Economiei Vâlcene, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea. Cu ocazia premierii celor mai performante companii ale judeţului, senatorul Niţu a felicitat orgainzatorii şi antreprenorii prezenţi la eveniment:

Apreciez în mod deosebit excelenta iniţiativă a Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea. Dintre multele eforturi ale societăţii româneşti pe care le putem sărbători, cred că cel desfăşurat în mediului de afaceri este unul dintre cele mai valoroase. Şi spun acest lucru nu doar din perspectiva omului de afaceri cu experienţă, care înţelege bine responsabilităţile imense pe care managerii companiilor vâlcene şi le asumă zi de zi. O spun şi din postura de senator liberal. Antreprenorii de succes ai Vâlcii sunt extrem de importanţi pentru noi toţi. Ei sunt un model de seriozitate, de curaj, de viziune şi, iată, conform premiilor din această seară, un model de succes. Îmi doresc ca munca dumneavoastră, doamnelor şi domnilor, să inspire cât mai mulţi vâlceni. Vă urez cadre legislative coerente, parteneri financiari flexibili şi cât mai multe acorduri în care norma bunei credinţe să fie respectată. Mult, mult succes şi felicitări încă o dată domnului Valentin Cismaru pentru acest eveniment lăudabil!

Sâmbătă, 30 noiembrie, a avut loc un alt eveniment foarte important pentru judeţul Vâlcea: Conferinţa Apicolă Apicultura, încotro?, organizată de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, filiala Vâlcea. Celor două teme ale conferinţei, Baza meliferă şi Patologia Albinelor, li se adaugă două ştiri importante de la nivel central. În primul rând, este vorba despre noul Program Naţional Apicol (2014-2016), prin care se va aloca un sprijin financiar în valoare de 20.045.340,00 euro, în scopul realizării unui sistem informatic pentru identificarea stupilor, în scopul decontării analizelor de atestare a calităţii mierii, precum şi pentru achiziţia de mătci, familii de albine, stupi și medicamente necesare pentru tratarea acestora. Cea de-a doua noutate se referă la o reglementare a Uniunii Europene care va bucura, cu siguranţă, apicultorii români: de la 1 decembrie 2013, utilizarea a trei pesticide din familia neonicotinoidelor (clotianidin, imidacloprid si tiametoxam), nocive pentru familiile de albine din Europa, vor fi interzise.

 

După conferinţa de la Horezu, senatorul Remus Daniel Nițu a avut o întrevedere cu primarul Slătioarei, Sorin Romcescu, pe care l-a felicitat pentru binevenitele investiţii în infrastructură, şi a luat parte, de asemenea, la festivitatea de inaugurare a sărbătorilor de iarnă, alături de primarul Râmnicului, Emilian Frâncu. Duminică, în comuna Alunu, senatorul a participat, alături de primarul Vasile Boeangiu, la sărbătorirea celor mai longevive cupluri şi a tinerilor care au împlinit 18 ani în 2013. Un moment emoţionant pentru senator a fost intonarea imnului şi a cântecelor patriotice de către copiii din comuna Alunu, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale. Tot în ultimele două zile ale săptămânii trecute, senatorul Remus Daniel NIŢU a avut mai multe întâlniri cu comunităţile din colegiul Bălceşti.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe