Premierul Victor Ponta, despre deputatul vâlcean Cristian Buican: Populismul ăsta local îl înţeleg până la un punct

miercuri, 4 decembrie 2013

 

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că înţelege populismul local până la un punct, referindu-se la declaraţiile vicepreşedintelui PNL Cristian Buican, care a cerut demisia ministrului Dan Şova

„Un pic de populism local. Acum este posibil ca şi primarul meu de la Târgu Jiu să îmi ceară demisia că nu ajunge autostrada până la Târgu Jiu, deşi aş vrea să ajungă. Problema este, ştiţi cum, mai păcăleşti pe oameni acolo că tu te-ai bătut şi n-a ieşit de la Bucureşti. (...)

Pentru tronsonul între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu avem nişte studii de fezabilitate care presupun o sumă atât de mare, în jur de 4,5 miliarde euro, care, de fapt, depăşeşte tot ce avem noi bani. Noi avem cu totul 3 miliarde (euro n.r.) pentru toată România şi dacă am începe să facem pe studiul vechi de de 4,5 (miliarde euro n.r.) nu ne ajung banii nici măcar pentru bucata aia. De aceea am văzut populismul şi a unora dintre jurnaliştii băsişti că de ce facem la Alexandria şi nu facem Sibiu - Vâlcea. Mi-ar plăcea, doar că la Alexandria e 350 milioane (euro n.r.), dincolo 3,5 miliarde (euro n.r.). E doar o diferenţă de 1 la 10 ca preţ, ori banii nu-i avem”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, pentru segmentul Vâlcea - Sibiu primul lucru pe care autorităţile îl vor face în 2014 este actualizarea studiului de fezabilitate pentru a găsi posibilităţi de construcţie cu un preţ mai rezonabil.

„Domnul Buican poate să-i mintă pe oamenii din Vâlcea că are dânsul 4,5 miliarde (euro n.r.) , eu nu pot să fac chestia asta. Eu pot doar să spun adevărul şi ieri mi-am asumat riscul, dar bine am făcut, să le spun tuturor cetăţenilor din toată ţara pe unde avem bani să treacă autostrada şi pe unde nu-i avem. Dacă o să-i identificăm, cu mare drag. Populismul ăsta local îl înţeleg până la un punct”, a explicat primul ministru.

Vicepreşedintele PNL Cristian Buican a solicitat miercuri demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Naţional, Dan Şova, pentru renunţarea la autostrada Sibiu - Piteşti, susţinând că prin acest act a condamnat definitiv economia judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe