|sâmbătă, septembrie 19, 2020
 • Follow Us!

Incendiar!!! Colonelul Liviu Rotaru și alți șefi din conducerea Jandarmeriei Vâlcea, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie 

rotaru

 

 

Luni, 23 decembrie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați care, în prezent, fac parte din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vâlcea:

– colonel ROTARU LIVIU, inspector șef al IJJ Vâlcea;

– colonel IACOVETE VASILE, șef serviciu;

– locotenent colonel GHEORGHE AUREL, specialist;

– locotenent colonel NEGRILĂ JEAN-CLAUDIU, șef serviciu;

– căpitan MITRUȚ VICTOR-ION, comandantul detașament;

– locotenent colonel în rezervă NANORA NICULAE;

– locotenent colonel BĂNUȚĂ ION, comandant detașament,

în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată;

 

– locotenent colonel DIMA GHEORGHE, adjunct al inspectorului șef al IJJ Vâlcea (plutonier adjunct la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată;

– locotenent colonel OLARU VASILE-VALENTIN, șef birou, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual;

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

În perioada 16-18 aprilie și 23-25 aprilie 2007, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea a organizat două concursuri pentru a încadrarea a 14 funcții de subofițeri ordine publică, respectiv pentru ocuparea a 11 funcții de subofițeri pază conducte de transport produse petroliere. S-a stabilit că la ambele concursuri, candidații vor avea de susținut câte două probe, și anume evaluarea performanțelor fizice și susținerea unui test scris tip grilă.

Comisiile de concurs au avut următoarea componență: Iacovete Vasile – președinte, Gheorghe Aurel, Negrilă Jean Claudiu, Mitruț Victor Ion – membri și Dima Gheorghe – secretar , pentru concursul din perioada 16-18 aprilie 2007, respectiv Rotaru Liviu- președinte, Iacovete Vasile, Nanora Niculae, Bănuță Ion – membri și Olaru Vasile Valentin – secretar, pentru concursul din perioada 23-25 aprilie 2007.

 

Concret, în calitatea lor de președinți, respectiv de membri ai comisiilor de concurs, inculpații menționați și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin falsificarea documentelor de concurs, având drept consecință admiterea și implicit ocuparea pe nedrept a nouă dintre posturile scoase la cele două concursuri în detrimentul altor candidați care, deși au avut rezultate mai bune la examen, au fost respinși. Lucrările scrise ale unora dintre candidații promovați în mod fraudulos au fost înlocuite prin refacerea lor. Ulterior s-a aplicat nota, ștampila instituției și semnăturile comisiei conferindu-le lucrărilor aparența de autenticitate.

 

Concret, inculpații au falsificat mai multe documente cum ar fi Tabelul centralizator cu rezultatele candidaților la concursul pentru ocuparea celor 14 funcții de subofițeri ordine publică, Borderoul centralizator pentru consemnarea notelor acordate la testul scris al concursului pentru ocuparea a 11 funcții de subofițeri pază conduct, Tabelul nominal cuprinzând candidații participanți la testul scris al concursului pentru ocuparea a 11 funcții de subofițeri pază conducte, Tabelul centralizator cu rezultatele obținute la concursul pentru ocuparea celor 11 funcții de subofițeri pază conducte transport și alte documente menite să vicieze clasamentul real al concursului, după susținerea celor două probe.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar București.

 

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

15 Responses to Incendiar!!! Colonelul Liviu Rotaru și alți șefi din conducerea Jandarmeriei Vâlcea, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

 1. ion

  La puscarie cu acesti indivizi care au patat onoarea si demnitatea militara, acesti lupi hulpavi care au salarii destul de mari (conform declaratiiilor de venit), au primit mita pentru a introduce in sistem alte hahalere care la randul lor sunt si ele vinovate de dare de mită. Oare in aceasta situaţie mai suntem in siguranta daca suntem protejati de infractori dovediti? Am vazut ca acesti indivizi aflati la varful inspectoratului au studii babane in domeniul justitiei. BRAVO DNA, fara voi tara s-ar transforma intro mafie generalizata condusa chiar de cei care ar trebui sa ne apere.

   
 2. misu

  cand instalatorii ajung colonei de jandarmi, jandarmeria se transforma intr-o forta descreierata care interzice colindele la pungesti.

   
  • relu

   Soarta, o sa vedeti ce se vor bucura puscariasii cand WC-ul va fi desfundat si curatat de un instalator cu grad de colonel. O sa se fac coada la funduletele lor grase. Au nevoie de multa alifie pentru prestatiile ce vor urma sa le execute in puscarie.Deja se fac liste in puscarii ca sa prinda astfel de trofee. I-a mancat in cur, au lacomit vor avea ceea ce au cautat.

    
 3. Dorin

  Cine era jupan la IJJ Valcea in 2007 ? Pe el nu-l intreaba nimeni nimic ? Chiar s-a gasit cineva care sa-l infunde pe Dima? S-a spart ulciorul? Si daca e pus pe liber cu ce isi mai plateste creditul la banca?

   
 4. Ivan

  Pacat de cei care se mai straduiesc sa tina in picioare aceasta institutie!

   
 5. Radu

  De ce nu sunt trecuti in rezerva,imediat?
  Capeteniile de Bucuresti nu sunt implicate?
  Urgent trecerea in rezerva fara drept de pensie si la puscarie cu ei

   
 6. Marin Cornu

  NEGRILĂ alt nemernic.Sa spuna jandarmii ce abuzuri face pe la servici.

   
 7. ion

  Nu cantati prohodul,instantele vor decide,vinovatia sau nu!!!!

   
 8. jony

  Sa le fie rusine acestor nesimtiti pentru ca au facut de ras institutia.Si sa fie cercetati si pentru disponibilizarile din iunie 2011. inainte cu 3 luni si-au pus pe functii toti lingaii,rudele si acolitii ca sa nu dea examen. i-au facut specialisti pe toti cacanarii ca sa scape de disponibilizari si au dat afara oamenii care meritau sa ramana in sistem.Isi merita soarta toate jigodiile astea. Si o sa mai fie dosare in care o sa fie anchetati si condamnati pentru toate mizeriile pe care le-au facut.

   
 9. adrian

  Parca nu stim cu totii ca merita ce traiesc acesti infractori. Toti au pe cate cineva angajat in unitate. Ori sotii,copii,fini ori alte pile sau care au dat cu banii.si au tupeul sa spuna ca sunt nevinovati.mizerabilii.Sa il tina pe idu in brate.ca ala o sa ii bage la puscarie.ei o sa faca puscarie iar idu rade de prosti.binenteles ca si ei au fost partasi la tot.Daca ar stii opinia publica cate magarii au facut astia ar arunca cu pietre in ei pe strada.Dar uite ca dumnezeu nu doarme si mai devreme sau mai tarziu o sa raspunda pentru ce au facut.Le doresc multi ani de puscarie !!!

   
 10. adrian

  Cum au facut in 2007 au facut si in anul 2011 !!!. Veti constata cu stupoare (zic eu) ca aceeasi inculpati au aranjat inainte cu 3 luni de a se tine aceste examene de departajare toti acolitii,rudele,prietenii,oamenii de la care au luat bani pentru a nu sustine aceste examene.Le-au schimbat functiile in statul de organizare facandu-i specialisti.Adica soferi,casieri,la contabilitate,informatica etc…peste tot pe unde au putut sa ii incadreze deoarece acesti asa zisi “specialisti” nu au sustinut examene de departajare si astfel nu au riscat sa fie dati afara.Comisiile care au expertizat examenele au dat note dupa bunul plac fara sa fie obiective si nevand nici un drept sa expertizeze nefiind profesori ci simpli angajati ai unitatii.Acest lucru se poate verifica pentru ca examenul a fost sustinut sub forma unui interviu inregistrat audio video fara a avea posibilitatea de a face contestatie.Au aranjat astfel locuri caldute pentru oamenii lor ca sa ramana in continuare in sistem.Va dau si exemple: inspectorul sef Rotaru Liviu are angajata la IJJ valcea fata lui Rotaru Larisa,ginerele sau,alte rude si prieteni.Dima Gheorghe are angajata nevasta,fini,alte rude si prieteni.Banuta Ion are angajata nevasta ,nepotul Popescu Constantin ,Olaru valentin a fost avansat la exceptional de doua ori la rand luand gradele militare ca dovlecii la piata(pentru ce merite numai el stie deoarece era sef la personal si nu stiu ce infractori sau infractiuni a constatat acest om ) si asa fiecare are pe cate cineva angajat in sistem.In acest fel au reusit sa isi protejeze acolitii si au dat afara oamenii care meritau sa ramana in sistem.Chiar si dupa acest episod au continuat numind pe unii oameni pe posturi fara sa dea examen pentru ocuparea functiei asa cum prevede legea.Sunt prea multe abuzuri si ilegalitati la IJJ valcea incat se poate scrie un roman. Stiati ca salariile de merit au fost luate de unii an de an,prime la fel si chiar au ramas cu ele bagate in salariu.Cu toate ca acest drept nu se mai acorda din 2009 ei au reusit sa ramana cu venituri suplimentare introducandule in salariu de baza fara sa merite acesti bani in plus deoarece nu fac nimic special pentru a merita aceste “bonusuri”.

   
 11. jenel

  Acesti nesimtiti inca mai incaseaza salarii din contributia noastra. Justitia sa le confiste tot, sa-i lase in curul gol, sa se ocupe de lacatuserie si instalatii ca sa nu moara de foame. RUSINE NETREBNICILOR!!!!!!!Sa se treaca in rezerva si nesimtiti care au dat mita la acesti milogi, si sa li se retina tot ceea ce au castigat necinstit.

   
 12. dante

  Dumnezeu nu doarme! Dupace au luat spaga de la multi candidati,le-au dat un sut in fund! I-au nenorocit si pe cei care n-au vrut sa le fie complici…Dupa ce ca au fost executati saracii de banci,si-au mai pierdut si serviciul k asa avrut Rotaru si clica lui. Dumnezeu i-a aratat un semn cand i-a luat sotia…O sa pateasca la fel si Ceausescu!lA PUSCARIE1

   
 13. Dorel - Instalator sef la DNA

  De IDU marele CORUPT nu se aude nimic? MITRUȚ marele comandant de detasament se vorbeste asa putin… si-a patata nu numai gradele de vomă ci si numele unei respectate institutii I.J.J. VL., betivul de Nanora pensionat cu ,,ficatul,, inainte de verdict, aptropos… pe instalatorul DIMA l-a promovat nimeni altul decat conțăranul lui … alt corupt.. carte a fost in fruntea Inspectoratului General de Jandarmi – țăran șef cu rang de general ANTONESCu, care se bucură de pensie in ,,libertate,, la mosia sa din Perisani – VL. RUȘINE domilor copruti..ati scapat f.f. ieftin si cu pensii mari platite din munca noastra!!! La MINERIADĂ multi din voi sareau gardul prin spatele unitatii ca LAȘII … marii ofiteri la comanda unitatii IJJ VL cu preme si salarii de merite … RUȘINEE! Eu v-as pune sa platiti toate salariile enorme, pe care le-ati primit in toti acesti ani de ,,inactivitate,,!!!! RUȘINE!!!!

   
 14. Eduard

  Si fratele meu a fost pus la dispozitiei de Rotaru Liviu, dupa ce i s-a inscenat sustragerea unor documente din unitate. Concret, fratele meu, angajat al Jandarmeriei Valcea, fiin in concediu, a fost abordat pe strada de o persoana care i-a inmanat niste documente secrete, chipurile uitate de Rotaru Liviu la Primaria din Valcea si l-a rugat sa le duca el la unitate, stiind ca este ofiter angajat acoo. Ulterior, Rotaru Liviu l-a acuzat pe fratele meu ca a sustras documente din unitate si l-a pus la dispozitiei. Fratele meu a dat in judecata MAI si a castigat procesul pa Parchetul Militar, ulterior toata conducerea Jandarmeriei Valcea fiind condamnata cu suspendare. Si in acest moment fratele meu are probleme cu serviciul, fiind detasat la Reghin si fiind pus la dispozitiei, deoarece dela Valcea i-a fost intentat un proces in civil, fara baza juridica, dar acceptata de judecatorii de la Valcea.

   

Leave a Response