Senatorul Nițu susține dezvoltarea I.M.M.-urilor

joi, 14 noiembrie 2013

Ca partid de dreapta, Partidul Național Liberal susține promovarea unui cadru legislativ propice dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. I.M.M.-urile reprezintă fundamentul unei economii dinamice, sănătoase și un important contribuitor la bugetul de stat, prin taxele și impozitele plătite.

Sprijinirea I.M.M.-urilor reprezintă o prioritate a Partidului Național Liberal și a Guvernului USL și, totodată, o prioritate la nivelul Uniunii Europene.

Senatorul PNL Remus Daniel Nițu a votat, marți, 12 octombrie, în Senat pentru adoptarea proiectului de lege pentru aprobarea O.U.G. 92/2013 privind Programul de Garantare a Creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Programul de garantare a creditelor pentru I.M.M.-uri se va desfășura pe o perioadă de trei ani și are un plafon de garantare de  două miliarde de lei. Conform Ordonanței, până la 50 la sută din garanțiile necesare deschiderii unei linii de credit pentru capital de lucru pot fi acoperite prin intermediul acestui Program. Valoarea maximă a unui credit garantat pentru o întreprindere este de cinci milioane de lei, iar creditul se acordă pe maximum 24 de luni, cu posibilitatea de a fi prelungit pentru încă 12 luni.

“O astfel de măsură va duce la menținerea activității și creșterea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, la menținerea și crearea locurilor de muncă și la diminuarea riscului de faliment”, a precizat senatorul PNL.

Pentru a avea acces la program, agenții economici vizați trebuie să îndeplinească o serie de criterii, cum ar fi să nu aibă datorii la stat, să înregistreze profit și să aibă cel puțin 3 ani de la înființare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe