Radu Dan şi Mihai Petruț, ARESTAȚI pentru săvârşirea infracţiunii continuate de EVAZIUNE FISCALĂ

luni, 4 noiembrie 2013

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Valcea au dispus, la data de 01.11.2013,  punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Radu Dan şi Mihai Petruț  pentru săvârşirea infracţiunii continuate de evaziune fiscală.

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis cererea procurorilor şi  au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în perioada septembrie 2010 – iunie 2012, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale al cărui obiect de activitate consta în comerţul cu deşeuri şi resturi, nu au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale, un număr de aproximativ 720 facturi fiscale emise cu prilejul efectuării unor operaţiuni comerciale de livrare de mărfuri ori prestări de servicii către 23 de societăţi comerciale, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului.

Prejudiciul total cauzat bugetului statului este în sumă de aproximativ 4.409.000 lei (echivalentul sumei de 990.000 euro), iar pentru recuperarea acestuia procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unui număr de 7 autovehicule aparţinând inculpaţilor.

Cercetările penale au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi cu sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe