|joi, septembrie 23, 2021
  • Follow Us!

Ponta CONFIRMĂ: Românii vor avea zile libere ÎN PLUS de sărbători 

zile-libere-legale(1)

Victor Ponta confirmă că românii vor avea zile libere în plus de sărbători

“Vom discuta în Guvern ce zile libere vor fi de Crăciun, discutăm săptămâna viitoare. Şi se vor recupera în ianurie. Vom asigura funcţionarea tuturor instituţiilor necesare”, a declarat premierul Victor Ponta.

Miercuri, ministrul Turismului, Maria Grapini, declarase pentru ROMÂNIATV.NETexista ipoteza ca românii să beneficieze de încă două zile libere cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Având în vedere că zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 pică vineri, imediat după zilele libere legale de 25, 26 decembrie şi 1, 2 ianuarie, bugetarii ar putea beneficia de o vacanţă prelungită.

“Noi venim cu o propunere care ar sprijini concediul legat. Sunt într-o consultare acum cu partenerii de dialog social pentru acest lucru şi în momentul în care finalizăm voi face o propunere. Sunt mai multe variante, o să anunţăm varianta finală. Oricum nu trebuie deranjată activitatea instituţiilor publice care trebuie să asigure permanenţă, iar privaţii vor decide ei ce fac cu zilele libere”, a declarat în exclusivitate pentru ROMÂNIATV.NET Maria Grapini, ministrul Turismului.

În prezent, conform Codului Muncii, bugetarii stau acasă în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie.

28 nov 2013, 10:36 | romaniatv.net

Leave a Response