Partidul legionarilor "Totul pentru Tara" revine in viata politica romaneasca

luni, 4 noiembrie 2013

 

Partidul "Pentru Patrie", format de un grup de vechi legionari in 1993, si-a schimbat zilele trecute numele, revenind la vechiul nume "Totul pentru tara", partidul legionar din interbelic infiintat de Corneliu Zelea Codreanu si condus de catre generalul Cantacuzino Graniceru. Alte doua organizatii care se considera sau revendica de la Miscarea Legionara si-au anuntat intentia de a intra pe scena politica cu doua noi partide.Partidul "Pentru patrie" a fost infiintat in 1993, activand in paralel cu un alt partid legionar "Noua Romanie Crestina". Cele doua partide au incercat sa se uneasca, dar in urma unor neintelegeri "Noua Romanie Crestina" s-a autodizolvat, cele doua grupari legionare acuzandu-se reciproc ani la rand.

Pentru Tara a fost infiintat in 1935 de catre Corneliu Zelea Codreanu, situindu-se pe locul 3 in alegerile parlamentare din anul 1937 si fiind dizolvat in 1938, odata cu suprimarea regimului de democratie parlamentara in Romania si instaurarea dictaturii regelui Carol al II-lea.

O alta grupare legionara, Legiunea Arhanghelului Mihail, condusa de catre Serban Suru. a anuntat in repetate randuri ca doreste infiintarea unei formatiuni politice.

Si organizatia "Noua dreapta" si-a manifstat intentia in aceasta directie. Seful organizatiei Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a depus in luna decembrie la registratura Tribunalului Bucuresti, aproximativ 30.000 de semnaturi pentru a infiinta partidul.

"Scopul principal al partidului va fi salvarea statului si neamului romanesc. Avem un program cu 25 de puncte care vor propulsa Romania printre primele 15 state ale lumii", a declarat Tudor Ionescu pentru Mediafax..

de Ionut Baias     HotNews.ro

Duminică, 26 februarie 2012, 23:48 Actualitate | Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe