Miniştrii Andrei Gerea, Maria Grapini şi Rovana Plumb vizitează Vâlcea

luni, 11 noiembrie 2013

 

Unii cu probleme, alţii cu tăieri de panglici. Trei miniştri din Guvernul Ponta s-au decis să viziteze, săptămâna viitoare, judeţul Vâlcea. Cel care întârzie să dea ochii cu muncitorii de la Oltchim rămâne însuşi premierul şie preşedintele PSD, Victor Ponta, conştient că promisiunile făcute în campanie vor fi decontate politic foarte curând.

 Prima vizită va avea loc luni. Ministrul Economiei Andrei - Dominic Gerea are progrmate întâlniri cu autorităţile locale şi sindicaliştii de la Oltchim, prinicpala temă a discuţiilor fiind, lesne de înţeles, situaţia dramatică a combinatului chimic vâlcean şi soluţiile pe care le are pregătite (sau nu) Guvernul pentru protejarea disponibilizaţilor şi a economiei vâlcene.

Grapini se deplasează, în sfârşit, la “derdeluşul” de la Vidra

 A doua vizită în jujdeţul nostru este cea a ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini (PC). Aceasta va participa joi, 14 noiembrie, la Băile Govora, la o întalnire cu Organizaţia Patronatelor Turismului Balnear din Romania si cu oamenii de afaceri din turismul vâlcean; după care va vizita Mânăstirea Horezu şi staţiunea Băilie Olăneşti. Vineri, Maria Grapini va ajunge în staţiunea Călimăneşti, după care se va deplasa la Obârşia Lotrului, la domeniul schiabil. Autorităţile locale din Voineasa, dar şi cele judeţene speră că ministrul va aloca, până la urmă, fondurile necesare pentru finalziarea investiţiei şi plata restantă catre constructor, de aproape 11 milioane de euro. Blocarea plăţilor de către ministerul condus de Grapini a făcut ca investiţia să rămână în conservare. În plus, Primăria Voineasa a fost obligată de instanţa de judecată să platească firmei ce a realizat pârtia de schi de la Obârşia Lotrului aproape 40 de milioane de lei. Pe de alta parte, pentru achitarea contravalorii lucrarilor, Primaria Voineasa a acţionat în judecată Ministerul Turismului şi Consiliul Judeţean Vâlcea.

Tot vineri soseşte în judeţ şi ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb (PSD). Ea va participa la lansarea proiectului “Sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea”, investiţie cuprinsă în POS Mediu, Axa prioritară 2. Valoarea totală a proiectului este de 32.542.231 euro, fără TVA, din care 24.542.231 euro reprezintă finanţare nerambursabilă de la FEDR, 4.913.694 euro tot nerambursabili, de la bugetul de stat, iar consiliile locale membre în cadrul ADI pentru Serviciul de Salubrizare Judeţeană vor participa cu 296.721 euro.

 

Adrian Pană

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe