Mii de vâlceni, hărţuiţi de recuperatori dubioși

luni, 25 noiembrie 2013

• Rechinii din offshore-uri încearcă să ne păcălească!

Obţin profituri uriaşe. Profituri greu identificabile de oraganele abilitate. Profiturile sunt exportate apoi în ţări străine, în firme offshore. Au ajuns să îşi facă şi reclamă pe posturi de televiziune naţionale reclame în care susţin că ajută oamenii cu datorii. Nu ajută pe nimeni de fapt. Stresează, ameninţă, tracasează, persoane care nu au apelat niciodată la aceste societăţi pentru a obţine un credit. Este vorba despre firmele care cumpără creanţe de la bănci sau societăţi de telefonie mobilă şi apoi obţin profituri ,,recuperând“ creanţele.

De ce atâtea denumiri?

Când citeşti orice scrisoare trimisă de o astfel de firmă sau de un cabinet de avocatură care reprezintă o astfel de firmă, te întrebi pe bună dreptate ce este cu atâtea denumiri şi mutări ale creanţelor pretinse de la o societate la alta. De exemplu Asset Portofolio Servicing Romania SRL este o firmă română care reprezintă interesele  societăţii Serraghis Loan Management LTD  care are sediul în Larnaca- Cipru fiind un offshore. Aceasta din urmă a luat prin cesiune pretinse creanţe de la Investments 2234 Oversease Fund cu sediul în Amsterdam, Olanda care la rândul ei a cumpărat la pachet presupuse creanţe ale unor persoane fizice şi societăţi către  Bancpost.  Este doar un exemplu. Practica o regăsim însă în cazul tuturor firmelor de „recuperare“. Acestea au la dispoziţie sume mari pe care le investesc în cumpărarea unor presupuse creanţe. Nu excludem ca sumele să provină din activităţi controversate ale unor societăţi sau persoane fizice din lume şi apoi să fie spălate prin aceste tranzacţii. Cu cheltuieli minime aceste societăţi obţin apoi venituri imense. Au câţiva funcţionari care dau toată ziua telefoane la persoane cărora le cer să achite din datorii şi care trimit scrisori de ameninţare sau notificări. În unele cazuri au apelat la firme de avocatură care trimit scrisori uneori absurde aşa cum vom arăta imediat.

La limita legalităţii

Când au achiziţionat creanţele, aceste societăţi nu au chemat niciodată persoanele cărora le solicită acum bani să le pună în vedere că achiziţionează o datorie a acestora către bănci sau către firme de telefonie. Nu au întrebat dacă persoana recunoaşte această datorie. Pur şi simplu au preluat o bază de date şi au plătit maxim 10% din valoare creanţelor. Băncile şi societăţile care vindeau aceste datorii se bucurau că scăpau de evidenţa lor şi că recuperau o parte din bani. În multe cazuri creditele erau asigurate sau serviciile de telefonie obţinuseră deja profit de pe acei clienţi. Ce au obţinut de la recuperatori era un  „bonus“. Firmele nici nu au verificat dacă datoriile sunt reale, dacă cei care sunt datorii mai trăiesc sau  mai domiciliază în România, dacă au achitat între timp din acel datorii. Nu. Pur şi simplu s-au pus pe hărţuială. În unele cazuri au angajat 1-2 persoane în fiecare judeţ care vizitează şi caută presupuşii creditorii şi îi tracasează. În mare acestora li se face un serviciu pentru că li se diminuează din valoarea datoriei dacă o recunosc şi dacă acceptă să achite din ea în rate. Evident că atunci când ai cumpărat cu 10 lei datorii de 100 de lei eşti super mulţumit când obţii jumătate din datoria de 100. Deci când obţii un profit de 50% din investiţie. O investiţie controversată şi murdară. Pentru că nişte oameni serioşi de afaceri ar investi aceste sume nu pentru a cumpăra creanţe ci pentru a construi fabrici pentru a produce ceva, pentru a face comerţ cu bunuri şi servicii sau producţie. Normal că este mai dificil. Este mai uşor .. să recuperezi. Dar ce anume recuperezi?

 

Exemple interesante

 

Cabinetul de avocatură „Liliana Preda“  (pe scrisori figurează doar un număr de fax, de telefon şi o adresă de mail şi nu se specifică unde este sediul, reprezintă interesele societăţii EOS KSI România, o altă firmă de recuperare care acţionează în numele unei firme înregistrată în ţară străină. Cabinetul trimite scrisori notificări către presupuşi datornici ai Orange România SRL de la care EOS a cumpărat creanţe ale unor persoane fizice. Recent pe adresa unui cetăţean din cartierul Ostroveni, Râmnicu Vâlcea, a sosit o scrisoare adresată unei persoane decedate acum 5 ani care nici nu a domiciliat vreodată la adresa la care a fost trimisă scrisoarea. În scrisoare mortul este somat să plătească, într-un cont bancar, o datorie de 190,15 lei- sumă pe care o datora către Orange România. Investigând jurnalistic cazul am aflat că omul  decedat avea un abonament telefonic. La moartea sa urmaşii au anunţat compania că nu vor să mai păstreze acel abonament. Societatea de telefonie a facturat în continuare şi ulterior a somat prin scrisori „mortul“ să plătească facturile. Acum după mulţi ani un avocat scrie mortului şi îl somează ca în cinci zile lucrătoare să achite datoria sau altfel va fi acţionat în judecată. Te apucă râsul !

O altă firmă de recuperare scrie unui vâlcean care în urmă cu 15 ani avea un card cu descoperire la o bancă. Firma pretinde acum 938 de lei deşi cardul avusese descoperire de maxim 300 de lei iar banca nu a solicitat în toţi aceşti ani plata datoriei presupuse şi nici nu acţionase în instanţă persoana care datora bani. Sunt doar două cazuri în care evident recuperatorii nu vor obţine nimic şi au cheltuit bani degeaba pe scrisori şi avocaţi. În multe alte cazuri sunt însă români care cedează psihic. Mulţi dintre ei plătesc sume care sunt pretinse datorii ale copiilor lor pentru că aceşti rechini tracasează toată familia: dacă află numărul de telefon al mamei, tatălui, socrului, fraţilor, copiilor tăi îi vor bate la cap non stop să accepte plata parţială a datoriei pentru a stinge un litigiu.

Nu vă temeţi de procese!

Dacă sunteţi în astfel de situaţii, mai ales când aveţi pretinse datorii mici, sub 1000 de lei, nu vă temeţi de procese. Procesele necesită acte, avocaţi, cheltuiel mari pentru recuperatori. Dacă erau convenabila procesele erau deschise imediat de aceste firme. Ele ştiu însă că în multe cazuri nu vor avea nicio şansă în instanţă şi vor pierde timp şi bani. De aceea se aplică sistemul cu presiuni telefonice şi scrisori şi mai nou cu reclame TV în care recuperatorul apare ca un prieten care salvează o situaţie disperată a unei familii sau persoane.  Cel mai convenabil este să luaţi aceste scrisori şi să le aruncaţi la coşul de gunoi fără a le citi mai ales că ele sunt expediate simplu, fără confirmare de primire sau  A.R. Nu are rost să sunaţi niciodată la numerele de telefon indicate în scrisori pentru că astfel le daţi şansa să vă bată la cap şi telefonic. Dacă totuşi vă au numărul de telefon şi vă sună susţineţi că persoana pe care o caută se află plecată în străinătate şi nu mai revine în ţară. Dacă veți căuta pe internet veţi vedea că şi societăţile bancare dar şi firmele de telefonie mobilă au obţinut profituri importante an de an. De multe ori aţi fost jecmăniţi cu dobânzi uriaşe şi penalităţi sau cu tarife exorbitante. Iar acum vă hărţuiesc nişte societăţi care vor să scoată un profit mare de pe urma dumneavoastră deşi nu au făcut niciun serviciu pentru voi. Are vreun rost să îi ajutaţi?

Nicu Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments on “Mii de vâlceni, hărţuiţi de recuperatori dubioși”

  1. Astfel de actiuni ar fi trebuit intreprinse si de alte publicatii (media in genere), spre o informare cat mai corecta a cetatenilor.
    Una este reclama (inselatoare), alta este presiunea/terorizarea cetatenilor cum sa-si achite acele datorii, ca de nu..... aceste pseudo-firme ii actioneaza in instanta sau alte nascociri.

  2. Buna ziua, eu anul trecut am primit o scrisoare in care specifica ca am de platit nu stiu ce suma in urma contractului incheiat cu ei tot anul trecut. Luna aceasta am primit o alta scrisoare in care scrie aceleasi chestii ba chiar in plus imi vor face o vizita la domiciliu. N-am semnat nimic niciodata, nici macar nu stiu despre existenta acestor indivizi. Pur si simplu nu inteleg datele de unde le iau si au curajul sa trimita astfel de scrisori.

  3. Am sesizat astfel de practici la toate institutiile statului , DNA , Presedentie , Prim Ministru ,etc , insa toata lumea tace chitic.ABSOLUT TOATA LUMEA.
    O sa avem surpriza sa constatam ca si in cazul retrocedarilor exista un "Cocos" sau "Precopie" care spala acesti bani.
    Am descoperit in cazul mizeriei de Kruk chiar si contul din Luxemburg unde ajung banii trimisi din tara prin Polonia.Zeci de miliarde.Am descoperit si sesizat intregul mecanism in care statul este fraudat prin neplata TVA si impozite pe profit de zeci de miliarde de euro.
    Apropos bravul Isarescu tace malc si lasa aceste firme de apartment sa perceapa si sa practice dobanzi intr-o adevarata camatarie.
    Finantele se fac ca nu observa ca acestea nu declara veniturile obtinute.
    Ce sa mai domnilor am ajuns intr-o tara de hoti sa ne plangem degeaba.
    Am depus plangere penala impotriva acestor nenorociti de la EOS KSI care ma tot amenintau cu un credit prescris luat de fosta mea sotie decedata de 5 ani.
    NIMIC..LINISTE TOTALA.
    Ba mai mult acesti mizerabili isi permit sa te inregistreze.

  4. Am incercat si eu sa dau peste aceasta avocata misterioasa si am constatat ca ea nu exista.
    Am primit un SMS de la acesti nemernici prin 1712 , sa o contactez pe aceasta inexistenta avocata la numarul de telefon 0741.829.111.
    Noroc ca Bercea Mondialul este la puscarie ca ma amenintau si cu el :))

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe