Mihai Bălan a reușit: Exploatarea Minieră Berbești va trece în subordinea CET Govora!

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

S-a primit undă verde de la primul ministru Victor Ponta și ministrul Economiei, Andrei Gerea: Exploatarea Minieră Berbești va trece în subordinea CET Govora. Demersurile directorului general Mihai Bălan la nivel guvernamental și-au atins scopul. CET Govora își asigură astfel independența energetică și rezolvă problema datoriilor colosale către Complexul Energetic Oltenia. În perioada imediat următoare va fi emisă o hotărâre de guvern care va stabili exact modalitatea tehnică de transfer a minelor Berbești Vest și Alunu de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora. Din motive numai de el cunoscute, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, a fost un adversar al acestei idei. Acest transfer s-ar fi realizat mai demult, dar președintele CJ s-a opus.  A fost nevoia de intervenția directă a premierului Victor Ponta și a altor lideri PSD pentru a-l convinge pe Ion Cîlea să treacă pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Județean, la punctul diverse - „constituirea unei comisii pentru transferul Minierei Berbești la CET Govora„. Comisia este formată din: Ion Cîlea, Mihai Bălan, Constantin Lăpădat, Iustin Predescu, Carmen Alexandrescu, Ion Belciu, primarii localităților Berbești și Alunu, Vintilă Chelcea și Vasile Boeangiu.

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments on “Mihai Bălan a reușit: Exploatarea Minieră Berbești va trece în subordinea CET Govora!”

  1. Mai bine zis CEO a scapat de Berbesti si Alunu ! Exploatarea miniera Berbesti si cea de la Alunu au pierderi foarte mari suportate de CE Oltenia ! Probabil ca acestea vor falimenta CET-ul si pe Cilea !
    Directorul OLTenia , Ciurel , l-a convins pe Ponta sa scape de cele doua exploatări , de fapt sa scape Gorjul de aceste 2 găuri negre !

  2. Mineritul este peste tot in faliment. Fara subventii nu poate exista. Se intampla in toata lumea. In cazul de fata CET Govora a luat plasa. Va intra in faliment daca nu va primi subventii pentru carbunele de la Berbesti-Alunu. Iar ramnicenii care primesc agent termic de la CET Govora vor avea de suferit cum nici nu-si imagineaza. Pe mine ma ingrozeste aceasta masura.

  3. Niste prostii..deocamdata trebuie sa rezolve CEO cu Fondul Propietatea..apoi..nici un miner nu vrea la CET Govora..deci situatia e clara ..BERBESTI SI ALUNU..ramin in Complex Energetic Oltenia...daca nu vor politicienii sa ajunga o ruina ca multe altele

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe