INCREDIBIL! Ce legătură are Suleyman Magnificul cu orașul Râmnicu Vâlcea!

marți, 5 noiembrie 2013

Cu fetele la Valcea

Fotograf: Catalin Colniceanu

Îmi place la Rm. Vâlcea tare mult. De câte ori am ocazia mă duc pe capul prietenei mele Floriana :) , deh pentru asta sunt prietenii, o fac cu drag. A fost un weekend superb, cald, cu relaxare, consultații și multă colivă. Dacă știam că e Sâmbăta Morților poate amânam călătoria :) )). Rm. Vâlcea sau Vâlcea pe scurt, este un oraș fantastic. De fiecare dată când ajung în Vâlcea descopăr ceva nou. Deși pare liniștit de parcă oamenii nici nu ar locui în el, este totuși un oraș prosper cu oameni harnici și darnici, doar sunt olteni!

Astăzi vreau să vă spun povestea Cetățuiei. La Cetățuie, cum i se pune, este unul dintre locurile cu cea mai mare încărcătură energetică din țară pot spune, am simțit-o pe pielea mea. De părintele Bărbuț, cel care are în grijă parohia, nu pot să vă spun decât atât: este unul dintre puținii preoți cu har de la Dumnezeu și cu multă perseverență în a uni comunitatea. Cel mai mult îmi place la el darul de a povesti. Are mare stil! Și uite așa am afla povestea lui Suleyman Magnificul și a lui Radu de la Afumați.

Pe vremea lui Suleyman Magnificul, în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Vâlcea, așezată în interiorul Cetățuiei, i-a fost retezat capul voievodului Radu de la Afumați împreună cu fiul său Vlad, de 7 ani. De aici capul voievodului a fost dus la Suleyman Magnificul, după cum povestește părintele Bărbuț.

Casa Parohiala

Fotograf: Catalin Colniceanu

La Cetățuie, veți găsi mai multe povești, unele mai frumoase ca altele. Veți afla care este legătura dintre Cetățuie și Stăpânul Inelelor. Povestea pietrei lui Arsenie Boca, ce semnificație au florile din jurul Bisericii și cum se fac nunțile la Cetățuie.

Sâmbătă am fost martorii unei nunți, făcute afară, pentru că biserica este prea micuță să găzduiască toți nuntașii….

Nunta la Vlacea

Fotograf: Floriana Ungureanu

 

Iar sub casa parohiala există o cramă unde tinerii își invită nuntașii la o gustare. Am trecut și eu un pic înainte :)

Fotograf: Floriana Ungureanu

Fotograf: Floriana Ungureanu

Ce m-a uimit este dovleacul din imagine care ajunge aproape de genunchi, ca înălțime, au avut unul și mai mare, dar a ajuns plăcintă…

Fotograf: Floriana Ungureanu

Fotograf: Floriana Ungureanu

Sunt multe lucruri de spus despre Cetățuie, nici eu nu le-am aflat pe toate. Cu siguranță mă voi întoarce acolo! Și nu cu mâna goală. Ca să facă o minunăție din Cetățuie, părintele Bărbuț a urcat sute de flori și multe materiale pe cele 104 trepte care te duc la biserică. Enoriașii știu că atunci când vin la Cetățuie darurile pentru biserică sunt foarte apreciate și fiecare vine cu ce crede de cuviință cu donații pentru săraci, cu flori, părintele iubește florile. E mereu plin de oameni la Cetățuie de la cei mai tineri până la cei mai bătrâni. Mergi și tu, vezi frumusețea priveliștii, simte energia locului și dăruiește-o mai departe!

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “INCREDIBIL! Ce legătură are Suleyman Magnificul cu orașul Râmnicu Vâlcea!”

  1. da multe de spus , probabil o poveste despre tradari, tradatori si/sau influenta femeilor in politica , nefasta sau favorabila depinde unghiul din care se priveste tradarea

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe