ÎN ATENȚIA DNA ȘI A JUDECĂTORILOR DE LA CURTEA DE APEL BUCUREȘTI! Cine este și cu ce se ocupă MARGARETA CUBLEȘAN, noua consilieră a primarului penal Emilian Frâncu

marți, 19 noiembrie 2013

Un mail primit la un moment dat pe adresa redacției cuprinde o serie de date concrete despre noua consilieră, Margareta Cubleșan,  a primarului penal al municipiului Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu.

O serie de date din acest mail le vom trece, deocamdată, sub tăcere. Altele, le vom sublinia ca fiind neverificabile în timp util.

Ceea ce publicăm acum este de maxim interes public. Nu ne interesează persoanele în sine, ci modul în care își exercită sau își pot exercita rolul lor social.

Iată prelucrarea materialului.

În anturajul primarului Francu a aparut o consiliera pe nume Margareta Cublesan si nu Marga (cum se recomanda peste tot ! ).

Am pornit impreuna cu trei colegi ziaristi din Bucuresti si doi din Bistrita pentru a descoperi cine este persoana respectiva si ce urmareste penalul din fruntea urbei prin aducerea ei .

In paranteza : am observant ca luni , 14 octombrie, la sedinta operativa au mai fost prezentati doi domni ca facand parte din viitoarea sa echipa pe o functie pe care o va decide el cand va dori . Unul este din Valcea si unul din Bucuresti .

Dar sa revenim la ancheta noastra asupra consilierei pe probleme economice si nu de sport-cultura cum se vorbește.

Dupa cum ne arata dna. M., aceasta doamna a lucrat o vreme, in 2007-2008, in regim de colaborare si inchiriere “de suflet si mila” a unei incaperi la Fundatia satului romanesc unde incerca sa  faca afaceri de mare anvergura cu cereale, zahar si alte produse. Dna. M. ne-a arata ca nu a castigat nici un leu din afacerile incepute de Marga – intr-adevar asa i se spune ! – ba a trebuit sa plateasca in urma gazduirii sale timp de 8 luni o gramada de bani pe utilitati .

Dna. M. ne spune ca aceasta doamna , mincinoasa patologica (n.r. nu ne asumăm această caracterizare) a lucrat o vreme si la Comisariatul pentru problemele cetatenilor , un ONG al carui presedinte a fost nu de mult arestat si condamnat la 7 ani inchisoare pentru escrocherie si inselatorii. Se pare ca are si un copil un baiat de peste 30 de ani , fost angajat in jandarmerie (...) cu tentative de intrare prin Legiunea straina, care apare in viata ei (...) si dispare din nou pentru o perioada.

Am mai regasit-o pe aceasta femeie ciudata care provine din zona Bistritei mai exact din Beclean si intr-un articol din revista Rasunetul care apare electronic in Timisoara unde figureaza in colectivul de redactie .

Noi oricum am aflat ca are intr-adevar o diploma de economist in marketing eliberata de universitatea Wales din Bucuresti . Aceasta universitate, care in curand isi va inchide portile, a fost implicata in multe cazuri de acordare de diplome pe bani unor persoane care nu au trecut pe la cursuri sau pe la examene. Dupa cum ne spunea dl. Cristi, un alt colaborator al madamei consilier , băiatul este si el pe lista studentilor de la universitatea de mai sus. Mama lui a „absolvit” aceasta institutie in anul 2010 si se recomanda mare specialista in economia de piata si in marketing.

Dl Marin D. , patron al unei firme de constructii aflate in centrul Bucurestiului , langa Hilton, ne destainuie ca si el a avut-o angajata cateva luni bune, dar ca dupa ce a vazut ca spoiala de om de lume si tupeul nemaivazut- dupa cum afirma acesta- nu tin loc de pregatire, a reusit sa o faca sa plece. Nu inainte de a intra in conflict cu Fiscul, care i-a creat probleme . El crede ca aceasta femeie este cea care i-a „ghidonat” pe inspectori spre el.

A fost la un moment dat si mare experta in fonduri structurale europene facandu-si firma in care patron figura fiul ei ; acesta  are nume de familie diferit de al mamei, aceasta fiind divortata. Sediul firmei a fost in cladirea de birouri din Electromagnetica Bucuresti – dupa cum ne arata dl. B.S. , angajat al firmei . De aici , a lansat campanii de consultanta in zona Moldovei si a judetelor Calarasi si Ialomita ( unde un numar de primari si acum dau cu subsemnatul despre banii care i-au platit drept taxa de consultanta si nu au primit nici un fel de finantare ! ). Dl. B.S. ne spunea ca una dintre persoanele pagubite ar fi primarita (n.r. fosta) din Podul Turcului- Bacau.  

Oricum un lucru este cert, si o spun pentru cei care sunt speriati de ce afirma aceasta doamna, care poseda un limbaj (...) : nu pare că stie mare lucru din meseria de economist , nu pare a cunoaste nici o limba straina ( deci cade afirmatia facuta dlui Dan F. , colaborator al primariei cum ca ar fi lucrat intr-o ambasada romana in Elvetia sau ca ar fi lucrat in tarile arabe ) si mai ales, pare că este tamaie la lucrul cu calculatorul     ( desi in prima zi de angajare FARA FORME a obtinut achizitionarea unui laptop performant ) la care se uita cu mare dragoste si cam atat.

Marga de Beclean este tupeista , are acces la toate documentele confidentiale din Primaria Valcea, desi nici dupa trei saptamani nu a predat nici un act de studii sau vreun act de identitate la serviciul personal .

 Se straduieste sa fie o persoana misterioasa intr-o institutie a noastra , a cetatenilor. 

Sta intr-o locuinta de protocol a primariei , pe strada Carol I in blocul din spatele sediului Apavil , la parter impreuna cu doi caini. Vecinii nu i-au vazut, dar ii aud in fiecare zi. Noi platim utilitatile si cheltuielile acestui apartament.

Am aflat de la o sursa de mare incredere care este in fiecare zi in preajma tandemului pe care aceasta il formeaza cu consilierul X. Alt (...)  dator si in executare silita pentru suma de 45.000 de euro la una dintre Bancile din oras , al carei nume nu pot sa-l dau, la cererea acestora. Domnul care ne-a relatat o parte din afacerile si evenimentele la care a participat fiind un fel de fecior de casa, baiat de aprovizionare , este satul de viata pe care o duce dar nu poate sa faca prea multe .

Astfel am aflat ca drumurile dese facute de dl X  la Bucuresti, in perioada in care era”bolnav” pentru locul sau de munca din primarie  erau facute doar in scopul reangajaraii unei alte echipe de avocati care sa conduca la eliberarea lui Francu. X o cunostea pe M.C. inca de pe vremea comisariatului ONG deci a apelat la aceasta.

Astfel a inceput construirea retelei de influenta pe bani , nu putini, pentru scoaterea la lumina a primarului manjit. In joc a intrat organizatia creata de M.C. in Bucuresti care avea un scop de „ cursa lunga” : castigarea Ramnicului ca si piata de producere de fonduri.

Avocatul lui Francu devine S.F. , fost general de politie in Arges, profesor doctor in drept la Academia de Politie , cu firma de avocatura in Cotroceni . Cea care face dese drumuri la Cotroceni- cartierul , nu palatul ! – este Droseta Francu impreuna cu fratele ei Laurentiu, cu X si Marga. 

Dupa cum se lauda Marga, ea va deveni noul City Manager in Ramnic daca il va scoate pe F.E. din parnaie.

Dl. Costel B. , un alt patron de firma de constructii , care a „ gazduit-o „ intr-o incapere pe Marga pentru mai mult de an ne-a declarat :

„ I-am oferit o camera unde sa doarma si un birou pentru a lucra ! Mi-a fost mila de ea pentru ca fiul ei (...). Stiu ca a dormit cateva nopti in (...) asa ca, din compasiune, am hotarat sa o ajut ! A stat la noi in firma din august 2012 pana recent cand a plecat la o adresa prin Militari , culmea , a si revenit si ne-a platit sumele pe care le-am platit pentru ea la utilitati ! 

Avea bani si ne-a spus ca cea care o sponsorizeaza este prietena ei D.F. sotia primarului din Valcea.  Cand a revenit cu banii am aflat ca s-a mutat din nou undeva prin zona Unirii , intr-o alta locuinta inchiriata de dna. doctor .

Intre timp am aflat ca eliberarea lui Francu a costat familia cca. 65.000 de euro pe langa cautiunea de 200000 de lei. Precizez ca aceasta suma nu o consider exacta , pentru ca sursele mele nu au avut acces direct la negocieri.

Cert este ca aceasta Marga face drumuri dese la guvern unde se intalneste cu un domn Serban sau Stefan, persoana care lucreaza fie in guvern, fie intr-unul din serviciile speciale (...). Tot la acesta a fost si cu un alt fost general de jandarmi , care se recomanda Grigore .

Dar sa revenim la penalul nostru si la intelegerea dintre el si reteaua Chivutei : El este scos din puscarie (condamnare cu suspendare) iar Margareta Cublesan vine la Valcea si este numita City Manager .

Si ... a venit !!!

Concluzia :

Primarul este din nou la post . Are, crede, rolul de papusa care raspunde impulsurilor primite de la Marga( ea este la butoane , cum se lauda chiar in fata unui grup de angajati din Primarie ) plateste din buzunarul personal prestatia ei in calitate de consilier , pentru ca nu exista nici un fel de contract de munca. Marga Cublesan alaturi de X au rolul de a conduce din umbra Ramnicul .

Principalele obiective ale primarului penal si ale echipei de consilieri ( in care mai este si Ionescu , cu ce rol inca nu stiu ! ) sunt :

1.    Intimidarea, discreditarea si eliminarea de pe planul social si politic a vice-primarului Gigi Matei;

2.    Schimbarea directorilor din cadrul primariei si a unitatilor comerciale din subordinea acesteia , inclusiv a celui de la Politia Locala.

Veti vedea ca in curand se va anunta concursul pentru ocuparea postului de City Manager iar castigatoare va fi... tocmai Marga de care am vorbit pana acum.

criterii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “ÎN ATENȚIA DNA ȘI A JUDECĂTORILOR DE LA CURTEA DE APEL BUCUREȘTI! Cine este și cu ce se ocupă MARGARETA CUBLEȘAN, noua consilieră a primarului penal Emilian Frâncu”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe