Vai și amar! Dinu Păturică, zis și Romulus Bulacu, mare șef la PDL Vâlcea!

joi, 28 noiembrie 2013

Mărturisesc cu maximă sinceritate că mă număr printre românii care se bucură că Parchetul General a redeschis dosarul Revoluției Române. Nu contează cine i-a determinat pe procurori să adopte această atitudine (că a fost Uniunea Europeană, SUA, Papa etc), e adevărat că foarte întârziată, dar foarte normală într-un stat de drept. Urmașii eroilor martiri ai Revoluției Române, părinți, copii, soții, frați, surori au DREPTUL să știe CINE A ASASINAT MIILE DE TINERI ÎN LUNA DECEMBRIE A ANULUI 1989. Actori sau regizori, precum sunt (au fost) poetul MIrcea Dinescu și Adrian Sârbu (acționar PRO TV), știu foarte multe despre ceea ce s-a întâmplat cu-adevărat în acele zile. De aceea consider legitim gestul procurorilor, mulți dintre ei - niște copii în anul Revoluției, de a-i chema la declarații după 24 de ani. Probabil că va urma și „nemuritorul“ Ion Iliescu și-atunci, sub presiunea unor oameni ai legii iubitori de neam și adevăr, fostul președinte VA SPUNE TOT. Poate!

Așadar, ideea este simplă: nu contează câți ani trec de la producerea unui eveniment istoric, important este efortul continuu de aflare a adevărului. Minciuna are întotdeauna picioare scurte și la un moment dat cedează sub greutatea de plumb a ADEVĂRULUI. Ceea ce vreau să scot în evidență nu are legătură, la prima vedere, cu Revoluția Română, dar, cu certitudine, are de-a face cu dezvăluirea unui adevăr și retezarea unei minciuni. Minciuna MILIARDARILOR DE CARTON creați și susținuți de tranziția haotică la economia de piață din primii ani de după Revoluția Română.

În acest editorial, îmi îndrept privirile spre un Dinu Păturică autohton, un vâlcean neaoș, ce îl întruchipează perfect pe antieroul din romanul "Ciocoii vechi si noi" de Nicolae Filimon. Este vorba despre Romulus Bulacu, mare patron la SC Minet SA, și lider politic șters spre invizibil. Bulacu este (anti)eroul zilei: va candida singur la șefia PDL Vâlcea și va ieși pe locul II. Pentru că pe primul loc nu are cum să urce, nu are stofă, nu are abilitățile unui lider politic. A, da, Bulacu poate să fie președintele unei filiale a unui partid muribund cum este PDL azi. Înainte de a candida la această funcție atât de importantă, Bulacu ar trebui supus unui test al sincerității și să ne dezvăluie cum mama naibii a devenit el MARE PATRON DE ÎNTREPRINDERE imediat după 1989. Prin ce vrăjitorii, prin ce inteligență sclipitoare, prin ce pact cu Diavolul? Da, poate Bulacu, rupt în fund în 1989, și-a vândut sufletul Diavolului în schimbul unui sac cu dolari (sau mărci?) și așa a putut să devină patron la o societate comercială cu peste 1000 de angajați (la data respectivă). Dinu Păturică al Vâlcii intră cu succes în categoria îmbogățiților peste noapte, a miliardarilor de carton. Nici măcar nu are stofă, nu are discurs, nu are carismă. Nimic! Și-atunci, de unde această schizofrenie la membrii PDL Vâlcea? Orice popor, orice gloată are conducătorul pe care-l merită! Felicitări pedeliști vâlceni, stima noastră și mândria, domnule președinte al PDL Vâlcea, Dinu Păturică zis și Romulus Bulacu!

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe