Deputatul liberal Cristian Buican îl acuză pe ministrul pesedist Dan Şova de DISTRUGEREA viitorului judeţului Vâlcea

marți, 5 noiembrie 2013

Comunicat de presă al PNL Vâlcea

În data de 17 octombrie 2013 a fost publicat, pe site-ul Comisiei Europene, comunicatul de presă de lansare a noii strategii din domeniul infrastructurii transporturilor pe perioada 2014-2020 (TEN-T). Conform acestui document, România figurează cu două culoare de transport, unul Timişoara-Craiova-Bucureşti-Constanţa şi unul Arad-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

Prin prisma acestor noi informaţii, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte să-l acuze public pe Ministrul Dan Şova de rea-voinţă şi minciună, cerându-i acestuia demisia din Guvernul României. Parlamentarul vâlcean i-a adresat două interpelări referitoare la finanţarea culoarului IV Pan-European, şi în special a tronsonului Sibiu–Piteşti, iar răspunsul Ministrului Delegat pentru Investiţii Străine şi Proiecte de Infrastructură a fost că acest culoar ce va traversa şi judeţul Vâlcea va fi finanţat din fonduri structurale. În condiţiile în care nu avea cum să nu deţină informaţia conform căreia culoarele prioritare de transport din Uniunea Europeană ce vor traversa România se vor schimba, deputatul Cristian Buican îl acuză pe Ministrul Dan Şova de minciună şi distrugerea viitorului judeţului Vâlcea.

În condiţiile în care în domeniul construcţiei de autostrăzi, Partidul Social Democrat şi-a asumat responsabilitatea prin premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova, preşedintele PNL Vâlcea le sugerează reprezentanţilor PSD de la nivelul judeţului Vâlcea, fie că vorbim de parlamentari sau de reprezentanţii din administraţia judeţeană, să protesteze faţă de această decizie şi, dacă este cazul, să îşi de-a demisia din funcţiile pe care le ocupă, în semn de protest faţă de nepăsarea reprezentanţilor lor guvernamentali faţă de judeţul Vâlcea.

Deputatul Cristian Buican face un apel la toţi parlamentarii şi reprezentanţii administraţiilor publice locale şi judeţene din Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa să se alieze pentru a încerca să schimbe această decizie ce va avea repercursiuni asupra dezvoltării acestor trei judeţe.

Dan Şova este cel mai mare mincinos. I-am adresat două interpelări şi de fiecare dată a spus că tronsonul Sibiu-Piteşti se va face din fonduri europene. Iată că în urma negocierilor cu reprezentanţii guvernului României, pe site-ul Comisiei Europene se anunţă traseele culoarelor de transport ce vor fi finanţate cu bani europeni şi tocmai de aceea îi cer public demisia. Dacă ar avea un dram de onoare, ar trebui să îşi dea demisia şi parlamentarii PSD, în frunte cu domnul doctor inginer Ion Câlea. PSD şi-a asumat construcţia de autostrăzi din România, dar şi de această dată au lucrat împotriva intereselor judeţului Vâlcea. Eu cred că vor să distrugă judeţul pentru a-l transforma într-unul de asistaţi sociali. Bani pentru Transalpina nu doresc să dea, la Oltchim nu doresc să se implice, nu finanţează finalizarea pârtiei de la Obârşia Lotrului, iar acum au negociat cu Uniunea Europeană pentru modificarea traseului autostrăzii, iar toate aceste „realizări” poartă sigla PSD. Ei au premier, ei au ministru la dezvoltare, ei au ministru la construcţia de autostrăzi, ei au preşedinte de CJ. Să îşi dea demisia toţi sau să îşi asume distrugerea judeţului” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe