Administratori de firmă vâlceni, arestaţi pentru evaziune de 1 milion de euro

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Doi administratori de firmă din Vâlcea au fost arestaţi preventiv, vineri, sub acuzaţia de evaziune fiscală cu un prejudiu de aproximativ un milion de euro, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vâlcea, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Vâlcea, au făcut trei percheziţii domiciliare, în urma cărora s-a dispus reţinerea celor doi administratori.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că, în perioada septembrie 2010 - iunie 2012, cei doi, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale al cărei obiect de activitate constă în comerţul cu deşeuri şi resturi, nu au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale aproximativ 720 de facturi fiscale emise cu prilejul efectuării unor operaţiuni comerciale de livrare de mărfuri ori prestări de servicii către 23 de societăti comerciale, sustrăgându-se astfel de la plată obligaţiilor fiscale către bugetul statului.

Prejudiciul provocat de cei doi în acest fel ajunge la aproximativ 4.409.000 de lei (990.000 de euro), pentru recuperarea acestuia instituindu-se sechestru pe şapte autovehicule ale administratorilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

Vineri, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, magistraţii admiţând cererea procurorilor în acest caz.

Cei doi administratori, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea, au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Poliţiei Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe