Accident mortal pe podul Tudor Vladimirescu din Goranu

vineri, 15 noiembrie 2013

Un muncitor de la podul Tudor Vladimirescu, aflat în construcție în cartierul Goranu din Râmnicu Vâlcea, a murit în această dimineață după ce a căzut de la o înălțime de peste 20 de metri. MUncitorul nu avea echipament de protecție sau alte măsuri de siguranță. Poliția Vâlcea și ITM-ul au declanșat o anchetă în acest caz.

UPDATE:

Un angajat al societăţii care execută lucrările la Pasajul Tudor Vladimirescu din Râmnicu Vâlcea a murit în această dimineaţă, după ce a căzut de la înălţime, informează Agerpres.ro citând declaraţia făcută de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea, Alina Teodorescu. "În jurul orei 9:30, un angajat al firmei care construieşte Pasajul T. Vladimirescu, un bărbat de 52 de ani, care executa lucrări la grinzile de pe pod, a căzut de la înălţime şi a decedat. O echipă de află pentru cercetări la faţa locului împreună cu inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Lucrările au fost oprite în acest moment", a precizat Alina Teodorescu.

ITM Vâlcea a început investigaţiile cu privire la respectarea normelor de securitate în muncă în cazul accidentului produs la şantierul de la Pasajul Tudor Vladimirescu. "Este vorba de un sudor al unei companii din Timişoara care executa lucrări la înălţime. Din primele cercetări acesta debita fier beton sus, la cota de lucru a pasarelei. Nu a purtat centura de siguranţă şi a căzut de la şase metri. Din nefericire, în drum spre spital a decedat. Salariatul este din Râmnicu Vâlcea. În acest moment activitatea este oprită în şantier. Am luat documentaţiile, fişele tehnologice, fişele de protecţia muncii şi cu siguranţă vor fi aplicate sancţiuni", a declarat inspectorul şef al ITM Vâlcea, Ion Nicolăescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe