Vâlceanul Bogdan Dințoi, șeful Corpului de Control de la Ministerul Mediului, anchetat penal!

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

 
 Șeful Corpului de Control de la Ministerul Mediului, anchetat penal. Rovana Plumb tace!

Bogdan Dințoi, șeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Mediului, este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Acesta a ajuns la conducerea Ministerului datorită relației pe care Rovana Plumb o are cu familia Dințoi, după cum a dezvăluit ZIUAnews, în luna februarie. Ministrul Mediului nu a dorit să comenteze faptul că Bogdan Dințoi este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Șeful Corpului de Control din Ministerul Mediului, Bogdan Dințoi este cercetat penal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, comis în timpul în care ocupa funcția de inspector în cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. În dosarul în care fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Mediului este cercetat, mai apar și doi procurori - Ungureanu Cerasela și Nicolae Popescu -, dar și fostul agent șef principal în cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea - Năstasie Marian. Dosarul a fost disjuns din cel cu numărul 9047/288/2011, înregistrat la Judecătoria Râmnicu Vâlcea și înaintat în urmă cu doi ani la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Rovana Plumb tace. Bogdan Dințoi nu este văzut prin Minister

ZIUAnews a contactat-o telefonic pe Rovana Plumb în legătură cu faptul că șeful Corpului de Control este investigat penal. Ministrul Mediului nu a dorit să facă niciun comentariu.

Funcționarii din Minister ne-au spus că Bogdan Dințoi nu a mai fost văzut prin instituție de mult timp, aceștia neștiind să ne spună inițial dacă el mai ocupă sau nu funcția de șef al Corpului de Control. Angajații Rovanei Plumb au avut nevoie de timp pentru a verifica dacă Bogdan Dințoi mai figurează ca fiind șef al Corpului de Control. Ulterior, ne-au confirmat că acesta este încă pe poziție.

Familia Dințoi, ajunsă pe picior mare datorită relației cu Rovana Plumb

Bogdan Dințoi este fratele unui ziarist vâlcean, Robert Dințoi, care din 2004 și până în prezent a dezvoltat o relație neprincipială cu Rovana Plumb. Ministrul Mediului s-a folosit de ziarist pentru a-și crește popularitatea și a primi elogii în ziare. Fratele lui Robert Dințoi, actualul șef al Corpului de Control, dar și soția lui Robert Dințoi, Laura, au fost cocoțați în funcții importante din statul român, pentru care nu aveau nicio deschidere. Bogdan Dințoi a fost polițist la Crimă Organizată în Râmnicu Vâlcea, dar a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al Corpului de Control. Laura Dințoi a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea. Iar Robert Dințoi este în prezent redactor-șef la un ziarul dâmbovițean, patronat de Rovana Plumb.

Cititi întreaga poveste dintre ministrul Mediului și familia Dințoi:

ZIUAnews vă prezintă radiografia unei relații neprincipiale dezvoltate între un om de presă și un ministru

Dințoii lui Plumb

Postat la: 12.02.2013 17:40 | Scris de: Ruana Ceaușescu
ZIUAnews vă prezintă radiografia unei relații neprincipiale dezvoltate între un om de presă și un ministru Dințoii lui Plumb
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, s-a folosit de ziaristul vâlcean Robert Dințoi (foto) mai bine de opt ani, pentru a-și crește popularitatea și a primi elogii în ziare • Dințoi a fost răsplătit gras pentru susținerea și loialitatea de care a dat dovadă • Fratele și soția lui Dințoi au fost cocoțați în funcții importante din statul român, pentru care nu aveau nici pregătire, nici deschidere • Fratele lui Robert Dințoi, un polițist, a fost adus de Rovana Plumb ca șef al corpului său de control! • Soția ziaristului Dințoi, Laura (foto), a fost proțăpită director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului VâlceaZIUAnews vă prezintă, pentru prima dată în România, un eșafodaj politico-mediatic, prin care persoane fără pregătire profesională ajung în funcții-cheie ca urmare a unor relații neprincipiale, cum este legătura pe bani dintre un om politic și un jurnalist. O încrengătură senzațională între o familie dispusă să o servească pe Rovana Plumb în pofida oricăror norme jurnalistice sau principii ori competență, și un ministru parlamentar, Rovana Plumb, care a înțeles acum mult timp că favorurile ziariștilor trebuie răsplătite. Gras și pe bani publici.ZIUAnews vă arată legătura dintre un ministru, un ziarist, un comisar șef al OPC și un fost polițist de la Crimă Organizată, uniți printr-un schimb de favoruri politice și jurnalistice. Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, i-a pus în funcții-cheie, aflate imediat sub comanda ei, pe membrii întregii familii a ziaristului Robert Dințoi, după ce acesta a servit-o publicistic, timp de opt ani, în ziarele vâlcene.

Polițistul Bogdan Dințoi, fratele ziaristului Robert Dințoi, a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministeru Mediului. Aceasta nu este prima răsplată oferită de Plumb familiei Dințoi. Soția ziaristului Robert Dințoi, Laura Dințoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vâlcea

Odă pentru Plumb

Rovana Plumb a candidat, în 2004, pentru funcția de deputat de Vâlcea. În timpul campaniei electorale, a fost sprijinită intens de ziaristul vâlcean Robert Dințoi, însărcinat cu menținerea unei bune relații jurnalistice între publicația la care lucra și Partidul Social Democrat, din partea căruia a candidat actualul ministru al Mediului. Robert Dințoi a redactat numeroase articole elogioase la adresa Rovanei Plumb, pentru a o ajuta pe aceasta să-și atragă electoratul vâlcean de partea sa. Ceea ce, de altfel, a și reușit: între 2004 și 2008, Plumb a ajuns deputat de Vâlcea. Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews, ziaristul Dințoi se întâlnea adesea cu Rovana Plumb, în timpul deplasărilor acesteia în Râmnicu Vâlcea, când era însoțit de soția sa, Laura Dințoi, pe atunci inspector la OPC. La întâlniri, cuplul Dințoi se arăta foarte atent cu cea pe care a ajutat-o să ocupe fotoliul de deputat, oferindu-i, adesea, mici cadouri.

Rovana - europarlamentar, Laura - șefă la OPC

Relația neprincipială dintre ministrul Mediului și familia ziaristului Dințoi a rezistat în timp și chiar a înflorit. În anul 2009, Rovana Plumb a candidat pentru un mandat de europarlamentar, prilej cu care Robert Dințoi a demonstrat, încă o dată, prin intermediul articolelor publicate în ziarul „Viața Vâlcii”, suportul pe care i-l acordă omului politic. Însă ajutorul lui Dințoi nu a venit gratis sau din vreo convingere naivă de ziarist. Motivul pentru care jurnalistul i-a adus ode Rovanei Plumb a fost unul extrem de concret și de pecuniar pentru Dințoi: ungerea, prin concurs, a soției sale, Laura Dințoi, ca șef al OPC. Interesantă a fost modalitatea în care aceasta a ocupat funcția. Dacă ar fi fost numită, ar fi putu fi oricând schimbată, politic, din funcție. Însă pentru că și-a obținut locul prin concurs, nu mai poate fi înlăturată de la șefia OPC fărăpierderi bănești pentru instituție. Interesant este că Laura Dințoi a avut și un contracandidat. Favorit, la început, în lupta pentru ocuparea celui mai înalt scaun de la OPC, contracandidatul a înțeles repede că jocurile erau făcute și că e mai bine să stea în banca lui.

Fost polițist DIICOT, favorit la șefia Corpului de Control

Articolele laudative au continuat, relația a devenit tot mai apropiată, iar Rovana Plumb a urcat tot mai mult pe scena politicii românești. În vara anului trecut, personaje din anturajul lui Robert Dințoi au dat sfoară în țară că fratele acestuia urmează să fie detașat la Ministerul Mediului, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie. Bogdan Dințoi, absolvent al Academiei de Poliție și licențiat în Drept, a lucrat mai mulți ani în cadrul Inspectoratului de Poliție din Râmnicu Vâlcea, ultima perioadă din carieră petrecând-o ca polițist al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). În luna septembrie, acesta a plecat la Cabinetul condus de Rovana Plumb, ca șef al corpului său de control.

Robert Dințoi, redactor șef la ziarul ministrului Mediului

În a doua jumătate a anului 2012, Robert Dințoi a fost demis din funcția de director al publicației „Viața Vâlcii”, după care a lucrat ca redactor pentru un alt ziar local. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Dințoi a devenit redactorul șef al publicației „Vocea Dâmboviței”, patronată de actualul ministru al Mediului. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputați și de senatori, ziaristul a dus și el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale. În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publicația să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Dințoi, un ziarist considerat - atât de colegii de breaslă, cât și de personaje politice locale - unul controversat.

Ruana Ceaușescu

ziuanews.ro

MINISTRA ROVANA PLUMB ŞI-A TRAS ZIAR DE PARTID ÎN DÂMBOVIŢA! Pentru reuşita misiunii, şi-a mutat echipa de la Vâlcea la Târgovişte

  Incomod

rovana plumb pucioasa

Peisajul media dâmboviţean s-a îmbogăţit cu încă o publicaţie, lansată cu… mare petrece mare la Clubul Aristocrat, după cum stau mărturie fotografiile postate pe reţeaua de socializare Facebook.

Săptămânalul “Vocea Dâmboviţei” a apărut în campania electorală, sub patronajul Rovanei Plumb, deputat de Dâmboviţa şi ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice. Publicaţia continuă să existe, fiind dorinţa expresă a Rovanei Plumb.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni, a fost adus la noi în judeţ omul de bază al ministresei, ziaristul vâlcean Robert Dinţoi, cel care o serveşte de mai bine de opt ani de zile. Relaţia dintre cei doi a fost subiectul multor articole de presă, atât pe plan local, în Vâlcea, cât şi pe plan naţional.

incomod-media.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe