USG şi CET cooperează pentru dezvoltare pe termen lung

marți, 29 octombrie 2013

Comunicat de presă

28 octombrie 2013- Râmnicu Vâlcea Uzinele Sodice Govora şi CET au semnat astăzi un acord de cooperare pe termen lung, care implică plata în tranşe a datoriei istorice pe care USG o are faţă de CET. Prin urmare, USG va asigura plata unei importante părţi din datorie într-o singură tranşă, în timp ce restul va fi achitat lunar, în următorii ani.

Witold Urbanowski, Directorul General al USG a declarat: “Este un pas înainte pentru echilibrul ambelor companii, în măsura în care, împreună, ne confruntăm cu dificultăţi în procesul de restructurare şi în a acţiona în cadrul economic foarte dificil al platformei Chimice. Am ajuns înt-un punct avantajos ambelor părţi, care va permite USG să se concentreze asupra obiectivului dificil, să înregistreze zero pierderi până la sfârşitul anului”.

Echipele de management, atât din cadrul USG cât şi CET, intenţionează să extindă cooperarea pentru a identifica noi modalităţi de a-şi îmbunătăţi eficienţa şi, de asemenea, de a răspunde diverselor provocări cu care se confruntă ambele companii, cum ar fi costisitoarele certificate CO2 obligatorii sau restructurările semnificative.

USG a luat măsuri radicale în planul său de a deveni eficient până la sfârşitul anului, în ciuda problemelor noi care se ivesc continuu.

Compania a redus costurile, şi-a reformat structura, externalizeaza o serie de activităţi şi a început un proces de reducere a numărului de angajaţi.

La finalul acestui proces, este de aşteptat ca USG să înregistreze zero pierderi iar personalul să fie redus cu aproximativ 200 de persoane.

“Menţinerea controlului costurilor, schimbările şi redimensionarea operaţiunilor companiei nu sunt niciodată măsuri populare dar dorim să menţinem USG în funcţiune pe termen lung. Acest lucru poate fi realizat doar cu noi investiţii care pot fi susținute de investitorii noştri numai dacă vom ajunge la pierderi zero”, a adăugat Urbanowski.

Următoarea provocare importantă, căreia USG trebuie să îi facă faţă, constă în acoperirea costurilor certificatelor CO2, o nouă obligaţie, a cărei valoare anuală reprezintă veniturile a aproximativ 200 de angajați.

Despre Uzinele Sodice Govora

US Govora este prima unitate de producție străina a Grupului Chimic Ciech, care a fost preluată de acesta la sfârșitul anului 2006. Produce sodă calcinată si produse derivate din sodă.

 Despre Chiech Chimical Group

Grupul Ciech este unul din liderii pietei de produse chimice din Europa. Grupul are o structură de producție bine dezvoltată și o rețea care acoperă Polonia, Europa și Asia. Produsele principale sunt soda calcinata ( nr. 2 în Europa), bicarbonatul de sodiu, sare, produse chimice pentru protecția plantelor, rașini expoxidice si polyester si alte produse chimice organice utilizate în industrii diverse sticlă, mobilier, construcții, agricultură. Veniturile anuale ale grupului sunt de aproximativ 4 miliarde de zloti, poziționând grupul in topul primelor 50 de companii poloneze. Din luna februarie a anului 2005, compania este listată la Bursa din Varsovia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe