Următorii miniştri ce vor fi daţi pe mâna Justiţiei

joi, 10 octombrie 2013

Naţional: Care sunt următorii miniștri dați pe mâna Justiției? Ion Ariton, fost ministru PDL al Economiei; Valerian Vreme, fost ministru PDL al Tehnologiei Informaţiei; Valeriu Tabără, fost ministru PDL al Agriculturii; Sorin Frunzăverde, fost ministru al Apărării; Călin Popescu -Tăriceanu, fost prim-ministru. Să mai spună cineva că procurorii sunt băsişti…

Gândul: Kovesi, despre revocarea procurorului Papici: „A creat o vulnerabilitate în cadrul DNA” ”Înlocuirea procurorului Papici a creat o vulnerabilitate în cadrul DNA. Nu a fost cerută recomandarea mea pentru delegarea celor doi noi şefi la secţia 1. De la înfiinţarea DNA nu s-au delegat şefi fără consultarea procurorului-şef al DNA. Domnul Niţu m-a sunat şi mi-a spus că a revocat delegarea lui Papici, fără să mă consulte. A spus că e decizia pe care şi-o asumă. Nu ni s-a explicat de ce li s-a încetat delegarea celor doi procurori”

Adevărul: Băsescu a sesizat CCR asupra Legii cooperării dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene ”Şeful statului se află la cea de-a doua sesizare în acest sens. În 25 iunie 2012, preşedintele a cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe în privinţa unui conflict juridic de natura constituţională între preşedinţie şi guvern, referitor la Summit-ul european din 28-29 iunie 2012“

Puterea: Privatizarea CFR Marfă, cu şanse minime de reuşită ”Privatizarea CFR Marfă cu Grup Feroviar Român (GFR) pare sortită eşecului. Guvernul nu a aprobat, ieri, proiectul de Hotărâre privind prelungirea termenului de privatizare a companiei până pe 20 decembrie, ceea ce înseamnă că până luni, 14 octombrie a.c., patronul GFR trebuie să achite restul de 172 milioane de euro pentru a achiziţiona CFR Marfă. Acest lucru este total improbabil, având în vedere că, pe de o parte, Gruia Stoica nu dispune de această sumă şi, pe de altă parte, el a anunţat în repetate rânduri că nu va da nici un ban până când nu va obţine un aviz pozitiv de la Consiliul Concurenţei pentru tranzacţie”

Curentul: Dosarele X: A dispărut și scrisoarea originală privind transferul licenței de exploatare la Roșia Montană ”Mihail Ianăș, a susținut, miercuri, la Comisia Roșia Montană, că scrisoarea în original prin care fostul ministru al Industriilor Radu Berceanu a solicitat transferul licenței de explorare de la Minvest Deva către Gabriel Resources ar fi dispăru”

EvZ: BECALI Oameni de afaceri sechestraţi şi schingiuiţi pentru taxe de protecţie ”Oameni de afaceri sechestraţi în Cartierul Pipera erau bătuţi şi obligaţi să plătească taxe de protecţie uluitoare. Membrii uneia din cele mai dure grupări, care se ocupa de infracţiuni violente şi şantaj în cercurile de lux, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT“

Bursa: Mai multe regiuni din ţară, în vizorul căutătorilor de gaze de şist ”După ce a obţinut, recent, acordul autorităţilor să monteze prima sondă în Bârlad, în vederea explorării gazelor de şist, compania americană Chevron a demarat procedurile de explorare şi în judeţul Constanţa”

Cronica română: Aproape jumătate din oficialii Coreei de Nord, înlocuiţi de Kim Jong-un ”Liderul nord-coreean Kim Jong-un a înlocuit aproape jumătate din oficialii de rang înalt ai ţării pentru a-şi consolida controlul asupra aparatului de stat, a anunţat marţi un raport oficial sud-coreean”

StareaPresei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe