Șpârle și șopârle, 17.10.2013

joi, 17 octombrie 2013

• În multe servicii publice din Vâlcea birocraţia este la ea acasă. „Ziarul de Vâlcea“ a încercat să ajute cetăţenii trăgând mereu semnale de alarmă atunci când a fost cazul. O facem din nou acum rugând funcţionarii primăriei care răspund de strângerea şi verificarea cererilor de acordare a ajutoarelor de încălzire din sezonul rece să încerce să lucreze instituţional în folosul cetăţenilor, economisind banii acestora şi timpul. Dacă ceri ajutor de încălzire nu înseamnă că ai bani pentru fel de fel de acte, procuri notariale, copii xerox etc. Şi nu înseamnă nici că ai timp să mergi de nu ştiu câte ori la sediul unde se strâng tone de dosare inutile. Am mai descris debandada din acest sector şi anul trecut. Verificările se pot face instituţional foarte rapid. Orice cetăţean poate fi verificat dacă este pensionar, dacă este şomer, cât anume are pensie , cât are şomaj. Fiecare om poate fi verificat dacă are maşină sau locuinţă în proprietate. Nu este necesar să fie plimbaţi oamenii toată ziua pe drumuri şi puşi să facă acte. Funcţionarii primăriei au calculatoare, conectate la internet. Ar putea să se înveţe să conlucreze cu alţi funcţionari de la Taxe Impozite, de la AJOFM etc. Se pot solicita date de verificare care să nu mai lase loc la interpretări şi nici nu e nevoie de tone de dosare informaţiile putând fi stocate pe suporturi de memorie electronice.
• Mai mulţi administratori de societăţi comerciale s-au lăsat amăgiţi de cei de la Patria Credit I.F. N . Au făcut documentaţii şi au pierdut timp în speranţa că vor obţine finanţarea activităţii curente cu o dobândă de 8% pe an la valută. În final, deşi li se spunea că totul este în regulă, cei de la instituţia financiară nebancară ajungeau să ceară ipoteci pe imobile în locul biletelor la ordin avalizate. Vom investiga dacă nemulţumirile sunt reale şi bazate şi vom reveni.
• În timp ce primarul Râmnicului Emilian Frâncu poartă discuţii sterile şi inutile cu asociaţiile aşa-zise de protecţie a animalelor, haite de câini vagabonzi au invadat de mai multe săptămâni toate zonele din municipiu. Ca niciodată, Râmnicul este astăzi sub teroarea şi asediul maidanezilor, zeci de oameni sunt muşcaţi zilnic de câini, iar condamnatul penal Frâncu şi invizibilul serviciu de gestionare a maidanezilor... taie la propriu şi la figurat frunză la CÂINI.
• Un stâlp de iluminat stradal de la intersecţia străzilor General Magheru cu strada Avram Iancu din Râmnicu Vâlcea stă să cadă ameninţător peste oameni şi maşinile parcate în apropiere. Stâlpul s-a înclinat datorită zecilor de cabluri de internet şi de comunicaţii care l-au „cocoşat” de-a lungul ultimilor ani. Se aude cumva la Primăria Râmnicului!?!
• În urmă cu două săptămâni, edilul şef al Râmnicului, Emilian Frâncu, a promis solemn în faţa consilierilor locali că va schimba din temelii faţa celor două echipe la care Primăria este acţionar: clubul de handbal HCM Râmnicu Vâlcea şi clubul de fotbal de Liga a II-a CSM. Însă, realitatea l-a contrazis dur, întrucât CSM-ul lui Claudiu Niculescu a fost bătut de Universitatea Craiova lui Mititelu, în timp ce HCM Râmnicu Vâlcea a continuat seria neagră prin Liga naţională de handbal feminin (27-23 cu Corona Braşov) şi păstrează „lanterna roşie” a clasamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe