Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican: Președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, nu are nici un fel de viziune sau proiect de dezvoltare a judeţului Vâlcea!

marți, 29 octombrie 2013

Comunicat de presă ȘOCANT AL deputatului PNL de Vâlcea Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaților:

În urma declaraţiei de presă plină de jigniri şi minciuni, semnată de măreţul conducător al judeţului Vâlcea, domnul doctor inginer Ion Cîlea, ca răspuns la informaţiile din cadrul conferinţei de presă din data de 25 octombrie 2013 pe care preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican a susţinut-o la Râmnicu-Vâlcea, ne vedem nevoiţi să facem câteva precizări, în vederea unei corecte informări şi a respectului pentru adevăr:

1. Îi reamintim domnului doctor inginer Ion Cîlea că la începutul lunii septembrie, tocmai în urma comportamentului dictatorial şi lipsit de orice urmă de eleganţă faţă de colegii de alianţă dar şi din cauza repartizării dicreţionare a fondurilor şi a lipsei de profesionalism a guvernării judeţului Vâlcea, preşedintele PNL Vâlcea a cedat responsabilitatea acestei guvernări domnului doctor inginer Ion Cîlea. Tocmai acest lucru îi permite acum deputatului Cristian Buican să fie critic asupra modelului de management implementat în ultimii 5 ani de către preşedintele Consiliului Judeţean. Domnul doctor inginer Ion Cîlea trebuie să înţeleagă că trăim în România anului 2013 şi că, critica, atunci când greşeşti, face parte din jocul democratic. Fiind obişnuit cu vremuri de tristă amintire, domnul Ion Cîlea nu poate înţelege, şi implicit acţiona, pe baza unor concepte şi idei precum negocierea, dezbaterea, critica, competenţe profesionale sau libera exprimare.

2. Considerăm că „analiza pertinentă asupra contribuţiei sale, ca lider politic,(…) la soluţionarea atâtor probleme cu care se confruntă cetăţenii din judeţul Vâlcea”, invitaţie pe care a adresat-o deputatului Cristian Buican ar trebui realizată chiar de către domnul doctor inginer Ion Cîlea, conducătorul executiv al judeţului Vâlcea din ultimii 5 ani, perioadă de regres şi colaps a acestei unităţi teritoriale. Concluzia unei asemenea analize ar fi doar aceea că „planul cincinal al domnului Ion Cîlea”, termen drag preşedintelui PSD, a dat greş şi judeţul Vâlcea se află azi pe marginea prăpastiei. Bănuim că o astfel de auto-analiză nu va avea loc din cauze ce ţin de lipsa de rezultate manifestată în tot acest timp, domnul doctor inginer Ion Cîlea neavând nici un fel de viziune sau proiect de dezvoltare a judeţului Vâlcea. Suntem convinşi că va încerca să combată aceste realităţi sumbre cu vorbe meşteşugite de consilieri, însă eşecul înregistrat este prea răsunător, doar explicaţia conform căreia „puterea sa de judecată nu-i permite să vadă realitatea” putând fi acceptată.

3. În contextul întrebărilor retorice din declaraţia de presă a domniei sale, îi adresăm o întrebare directă, la care aşteptăm un răspuns onest şi cinstit: Oare Ion Cîlea ar fi ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea fără sprijinul masei de alegători liberali şi a primarilor liberali pe care acum îi jigneşte şi îi dispreţuieşte? Pentru a nu fi nevoiţi să aflăm din răspunsul la această întrebare aceeaşi descriere mirifică a meritelor sale, îi reamintim că peste 60% din cetăţenii judeţului Vâlcea au ales la alegerile locale să fie conduşi de edili LIBERALI.

4. Privitor la funcţionarea USL, ne vedem din nou nevoiţi să îi reamintim domnului doctor inginer Ion Cîlea, că Partidul Naţional Liberal a făcut tot ceea ce îi stătea în putinţă pentru ca USL Vâlcea să funcţioneze:

a. am solicitat în nenumărate rânduri întâlniri de clarificare a situaţiiilor conflictuale apărute, însă de fiecare dată partenerii de la PSD, prin vocea domnului doctor inginer Ion Cîlea, au refuzat să îşi asume semnarea unui protocol;

b. am solicitat şi am obţinut medierea secretarilor generali ai PNL şi PSD, însă şi de această dată domnul doctor inginer Ion Cîlea a refuzat să semneze un protocol de funcţionare;

c. tocmai pentru că am observat frica de negociere pe care domnul Ion Cîlea o are în faţa deputatului Cristian Buican, am încercat ca în cadrul întâlnirilor din USL, delegaţia PNL să fie condusă de altcineva, exemplu în acest sens fiind cele două întâlniri USL în care delegaţia PNL a fost condusă de către senatorul Adrănel Cotescu. Nu numai că în cadrul acestor întâlniri domnul Ion Cîlea nu a dorit să semneze protocolul de funcţionare dar a şi început să jignească interlocutorii, lucru deloc indicat în speranţa succesului unei negocieri.

5.Imaginea de om echilibrat, cinstit şi corect, atent la nevoile cetăţenilor şi interesat de soarta judeţului, pe care Ion Cîlea încearcă să o creioneze printre insultele adresate deputatului Cristian Buican nu poate fi credibilă, atâta timp cât refuză cu insistenţă să trateze pe picior de egalitate partidele componente ale USL, alocă fondurile Consiliului Judeţean părtinitor şi total dezechlibrat în favoarea localităţilor conduse de primari PSD şi continuă prigoana asupra primarilor, viceprimarilor şi consilierilor locali ai PNL şi ai directorilor instituţiilor deconcentrate profesionişti, în scopul de a-şi numi oameni obedienţi.

6.Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican va continua să fie critic, în limitele bunului-simţ şi al regulilor democratice, asupra activităţii preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, a preşedintelui PSD Vâlcea şi a co-liderului USL Vâlcea, atâta timp cât acesta nu înţelege că Uniunea Social Liberală reprezintă o sumă de partide, cu statut egal. (chiar dacă în ceea ce priveşte judeţul Vâlcea, PNL este mai puternic decât PSD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe