Clienţii Dedeman trataţi ca infractorii

marți, 1 octombrie 2013

Avand in vedere ca si foarte multi valceni s-au plans de comportamentul suppraveghetorilor de la supermarketul Dedeman, redam un articol din Monitorul de Botosani care se pliaza perfect si pe realitatea de la Ramnicu Valcea:

Botoşănenii care îşi fac cumpărăturile la Dedeman sunt controlaţi în bagaje ca ultimii infractori. Imediat ce au trecut de casele de marcat, aceştia sunt luaţi la ochi de nişte supraveghetori care, trăind cu impresia că cei care au intrat în magazin au venit la furat, le iau facturile şi produsele la verificat. Conducerea magazinului se apără şi spune că a „copiat” metoda de la alte hipermarketuri din ţară şi că agenţii de pază sunt folosiţi pentru a diminua furturile. „Am găsit pe unele rafturi numai ambalajele, produsele fiind furate”, a spus un oficial, care a susţinut că posibilii clienţi sunt avertizaţi asupra acestor controale de la intrarea în magazin. Cu toate acestea, de când utilizează sistemul de control, cei de la Dedeman nu au prins niciun hoţ.

Controale în afara legii

Că aceste controale sunt ilegale o recunosc inclusiv avocaţii. „Este clar un abuz pentru că atât timp cât bunurile sunt în sacoşă, conform legii, pentru a verifica ce este în interior este nevoie de un mandat de percheziţie. Deci atât timp cât ai respectat toate regulile care ţi le-au impus atunci când ai intrat în magazin, să prezumă că ai fost de bună credinţă, iar controlul, chiar şi corporal în anumite situaţii, încalcă această prezumţie”, a spus Dinu Buceceanu, avocat în Baroul Botoşani. Asta pentru că, din moment ce clientul a plătit contravaloarea produselor a devenit proprietar pe bunuri, iar supraveghetorii nu mai au voie să-l controleze fără acordul său. În aceste condiţii, oricine poate refuza controlul, abuzul putând fi urmat de o plângere penală.

Protecţia Consumatorilor a promis verificări

Contactat de reporterii „Monitorul", directorul adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Neculai Raţă, spune că va verifica toate aceste aspecte. „La prima vedere, controalele par nejustificate, dar voi discuta cu juriştii noştri pentru a vedea dacă este vorba de o încălcare a drepturilor consumatorului”, a adăugat oficialul. Cert este că sistemul nu este aplicat nicăieri în lume, nici de lanţurile de hipermarketuri care au deschis magazine în România.
monitorulbt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Clienţii Dedeman trataţi ca infractorii”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe