Miting pentru strangerea cainilor fara stapan de pe spatiul public

luni, 23 septembrie 2013

Cateva zeci de persoane s-au adunat duminica in Parcul Unirii din Capitala pentru a cere autoritatilor urgentarea strangerii cainilor fara stapan de pe spatiul public, relateaza Agerpres. Cei prezenti au strigat sloganuri precum "Banii stiti sa ii luati, dar de caini cand ne scapati?", "Va rugam sa ne iertati, nu mai vrem copii muscati", "Copii, batrani, prada pentru caini", "Jos manipularea".

"Noi, cetatenii, am ajuns sa traim cu frica-n san intr-o nesiguranta inacceptabila si intr-un mediu poluat biologic. Suntem muscati nu cu zecile, ci cu zecile de mii, suntem muscati si omorati fara ca autoritatile sa ia masurile necesare pentru a rezolva acesta problema. Traim de ani de zile intr-o jungla urbana: disperati, terorizati, neajutorati", a declarat Dana Caraion, membra a ONG-ului Pro-Civilizatie.

Protestatarii au cerut Curtii Constitutionale a Romaniei sa le asigure si sa le protejeze drepturile legitime primordiale garantate de Constitutia Romaniei incalcate de prezenta cainilor (sterilizati sau nu) pe spatiul public: dreptul la viata; dreptul la siguranta persoanei; dreptul la asigurarea igienei si a sanatatii publice; dreptul la un mediu sanatos; dreptul copiilor la protectie.

Mitingul a fost organizat de artista Nadine, impreuna cu cea mai mare comunitate online a parintilor din Romania, desprecopii.ro, si cu Federatia Organizatiilor Nonguvernamentale Pentru Copii. Au participat si reprezentanti ai ONG-ului Procivilizatie - Fara maidanezi.

Pe 25 septembrie, Curtea Constitutionala a Romaniei discuta sesizarea depusa de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD si PDL cu privire la neconstitutionalitatea proiectului de lege de modificare a OUG 155/2001 privind cainii comunitari, act normativ adoptat la Camera Deputatilor la 10 septembrie 2013. La 16 septembrie 2013, presedintele Traian Basescu a declarat ca va promulga "fara retineri" legea cainilor maidanezi in forma in care a trecut prin Parlament, dupa ce va fi dezbatuta de Curtea Constitutionala.

de V.M. HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe