Judecătoarea Dinu Viorica nu-si poate justifica averea

vineri, 27 septembrie 2013

C O M U N I C A T
privind constatarea unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate,

în cazul lui DINU VIORICA, judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a II-a Penală

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către DINU VIORICA în perioada exercitării funcției de judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a II-a Penală.

În perioada 2008 - 2009, DINU VIORICA a realizat, împreună cu soțul său, venituri salariale în cuantum de 482.708,89 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 662.032,39 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către DINU VIORICA, împreună cu soțul său, în perioada exercitării funcţiei de judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a II-a Penală.

DINU VIORICA a exercitat funcția de judecător în perioada 01 octombrie1997 - 14 martie 2013.

DINU VIORICA a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe