Hoţul „telefonist“, prins la Lăpuşata

joi, 19 septembrie 2013

Ieri, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lăpuşata, în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, au reuşit identificarea principalului suspect al unei fapte de furt comise în data de  05 septembrie a.c.

Astfel, oamenii legii au stabilit că G. Constantin, de 32 ani, care locuieşte în comuna Lăpuşata la domiciliul tatălui său, a sustras din locuinţa lui P. Gheorghe, din localitate, două telefoane mobile în valoare de aproximativ 600 lei.

În cauză s-a înregistrat dosar penal pe numele lui G. Constantin, urmând a se efectua cercetări faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de furt şi a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.

Numărul furturilor din locuinţă deşi a scăzut în primele 8 luni ale anului 2013 faţă de perioada similară a anului trecut, respectiv de la 559 la 510, acestea sunt preponderente în judeţul Vâlcea, iar de cele mai multe ori, hoţii au intrat chiar pe uşa sau fereastra lăsată deschisă, dar şi  prin efracţie şi escaladare, sau prin folosirea unor chei mincinoase.

Furtul comis prin efracţie, escaladarea sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase prezintă un caracter periculos datorită modului sau mijloacelor folosite de făptuitor.

Există furt prin efracţie atunci când s-a comis spargerea geamului, a plafonului, a unui zid, prin distrugerea sau degradarea mecanismelor de închidere ori dacă făptuitorul a înlăturat plasa care acoperea fereastra de la balcon spre a ajunge la locul faptei, sau în acelaşi scop, a tras zăvorul cu care era asigurată poarta.

Prin „escaladare" se înţelege trecerea peste un obstacol întâlnit de făptuitor şi care îl separă pe acesta de bunul mobil a cărei sustragere o urmăreşte.

Aşadar, escaladarea - un mijloc de depăşire a obstacolului, presupune trecerea peste un zid sau un gard, căţărarea pe zidul unui bloc pentru a se pătrunde în apartament prin balcon sau fereastră.

După ce s-a realizat luarea bunului mobil, eventuala escaladare sau efracţie ulterioară folosită de infractor pentru a-şi asigura scăparea sau păstrarea bunului sustras

nu mai prezintă relevanţă pentru calificarea furtului, ci eventual doar  pentru reţinerea altor infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe