Două firme din Maramureş şi Gorj au încercat să scoată ilegal lemne din pădurile Vâlcii

joi, 12 septembrie 2013

În baza Planului de acţiune „SCUTUL PĂDURII 2013”, precum şi a datelor şi informaţiilor obţinute, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică - Biroul pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V Rm. Vâlcea şi ai Ocolului Silvic de stat Călimăneşti au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a transportului de material lemnos pe traseul Rm. Valcea - Dăeşti – Muereasca. Astfel, în urma activităţilor de verificare desfăşurate privind modul de efectuare a exploatării de masă lemnoasă, a fost identificat V. Petre, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Bistra, judeţul Maramureş, care, în perioada mai-august 2013 a emis 10 avize de însoţire primară, fără provenienţă legală. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea valorică a cantităţii de 28,6 m.c. material lemnos, în valoare de 2780 lei.

Cu ocazia acţiunii, au mai fost oprite pentru control 17 autovehicule, au fost legitimate 24 de persoane, au fost constatate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2000 lei, fiind confiscată cantitatea de 28,6 m.c., lemn foc, specia fag, valoarea totală a materialului lemnos confiscat fiind de 2780 lei.

La data de 09 septembrie a.c., ora 22.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Popeşti, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare intercomunal, pe DJ 676, în localitatea Lăpuşata, au oprit pentru control un camion marca MAN condus de M. Nicolae, de 39 de ani, din comuna Alimpeşti, judeţul Gorj. În urma controlului s-a stabilit că M. Nicolae transporta cantitatea de 15,319 mc material lemnos specia stejar, având un aviz de însoţire a mărfii care nu era completat în mod corespunzător. S-a solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, care s-au deplasat la faţa locului, iar aceştia împreună cu un specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic de Stat Horezu au procedat în baza prevederilor art.19 din Legea nr.171/2010, la confiscarea cantităţii de 15,319 mc material lemnos specia stejar, ulterior întreaga cantitate fiind predată organelor silvice. Totodată, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a administratorului societăţii comerciale pentru care se făcea transportul, respectiv a lui C. Ovidiu, din municipiul Târgu-Jiu cu amendă în cuantum de 500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe