Detalii socante in scandalul neo-nazistilor greci: Partidul Zori Aurii era organizat dupa principiul Fuhrerului si racola tineri experti in arte martiale

luni, 30 septembrie 2013

Golden Down functiona ca o organizatie criminala, iar totul era supervizat de liderul absolut Nikos Michaloliakos dupa principiul Fuhrerului nazist - care prevede ca toti subordonatii sunt desemnati de catre superiorii lor, potrivit unui raport intocmit de Curtea Suprema din Grecia, ce arata ca partidul racola tineri experti in arte martiale, scrie Ekathimerini.com.

Documentul citat, care s-a "scurs" partial in mass-media, mai arata ca ierarhia era una foarte stricta, ordinele trecand de sus in jos, de la lideri la adjuncti si apoi la subordonati.

Fiecare organizatie locala a fost condusa de un comitet format din cinci membri ce avea in frunte un "lider de grup celula" care au luat decizii cu privire la activitatile locale, in timp ce un comitet-paralel se ocupa de recrutarea si formarea candidatilor inainte ca acestia sa devina membri ai partidului.

Membrii Golden Dawn recrutati pentru abilitatile lor la capitolul arte martiale instruiau noi recruti in zone din Attica, inclusiv Malakasa, Mandra si Salamina, se mai arata in raport.

Documentul subliniza ca "fenomenul cel mai ingrijorator" in reprezinta recrutarea de tineri greci de catre organizatie.

Politia greaca a anuntat sambata ca l-a arestat pe liderul partidului neonazist Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, suspectat ca face parte dintr-o organizatie criminala. In afara de Michaloliakos au mai fost arestati alti trei deputati ai partidului, inclusiv Ilias Kassidiaris, care este si purtator de cuvant al formatiunii. De asemenea, alti 10 membri Zori Aurii au fost arestati in aceasta vasta operatiune a politiei desfasurata pe tot teritoriul tarii.

Curtea Suprema din Grecia ancheteaza asasinarea unui rapper antifascist de catre un activist al acestei formatiuni. Mandate de arestare in intreaga tara au fost emise pe numele altor 30 de persoane de catre Curtea Suprema elena, careia i-a fost incredintata ancheta asupra asasinarii recente a unui muzician antisascist de catre un activist din cadrul acestei formatiuni, au precizat surse judiciare si din cadrul politiei.

Aceasta crima a afectat Grecia si a provocat in cadrul Executivului, acuzat mult timp de inactiune cu privire la neonazisti, un impuls de combativitate impotriva membrilor acestui partid, suspectat de numeroase abuzuri, dar in special impotriva strainilor, si care a intrat in Parlament in urma alegerilor din iunie 2012, cand a obtinut 18 mandate.

Dupa uciderea lui Pavlos Fyssas, 34 de ani, pe 18 septembrie, autoritatile au declansat o ampla ancheta in privinta acestui partid, suspectat de numeroase violente impotriva unor migranti si activisti de stanga. "Democratia are mijloace sa se apere", a spus purtatorul de cuvant al guvernului, Simos Kedikoglu, la TV Skai, la cateva minute dupa arestarea deputatilor.

de Alina Neagu HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe