Consiliul Local încearcă să scape de 17 animale de la Grădina Zoologică

luni, 30 septembrie 2013

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea este chemat luni, 30 septembrie, să aprobe propunerea de disponibilizare a unor animale din dotarea Grădinii Zoologice, aflată în administrarea SC Pieţe Prest SA. Dacă va fi aprobată propunerea, disponibilizarea unor animale din dotarea Grădinii Zoologice Râmnicu Vâlcea, în vederea transmiterii lor fără plată unor instituţii publice sau organizaţii neguvernamentale pentru protecţia animalelor, care desfăşoară activităţi de binefacere sau de utilitate publică, se va face după cum urmează: specia Leul African - un număr de 6 exemplare (2 femele şi 4 masculi); specia Ursul Brun - un număr de 3 exemplare (2 femele şi 1 mascul); specia Capra - un număr de 8 exemplare (4 femele şi 4 masculi). De asemenea, consilierii locali vor împuternici administratorul Grădinii Zoologice - SC Pieţe Prest SA - să întreprindă toate formalităţile prevăzute de HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice.
În data de 19 iulie 2013, SC Pieţe Prest SA a solicitat Primăriei Râmnicului, în vederea reducerii cheltuielilor cu întreţinerea şi hrănirea animalelor şi asigurarea unor condiţii optime de confort ale animalelor în captivitate, relocarea definitivă cu titlu gratuit, a unui număr de 17 animale din cadrul Grădinii Zoologice din municipiul Râmnicu Vâlcea, către grădini zoologice autorizate şi organizaţii neguvernamentale pentru protecţia animalelor din ţară sau din străinătate. Menţionăm că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 841/1995, privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice - „Condiţiile şi procedurile de transmitere fără plată, de la o instituţie publică la altă instituţie publică a unor bunuri aflate în stare de funcţionare”, pot fi transmise, fără plată, orice fel de bunuri aflate în stare de funcţionare, indiferent de durata de folosinţă, dacă acestea nu mai sunt necesare instituţiei publice care le are în administrare, dar care pot fi folosite în continuare de altă instituţie publică. De asemenea, în cazul în care, după 30 de zile, bunurile disponibilizate nu au fost solicitate de alte instituţii publice, în vederea transmiterii fără plată, se va utiliza procedura prevăzută în regulamentul privind valorificarea bunurilor scoase din funcţiune aparţinând instituţiilor publice, cuprins în HG nr. 841/1995.
(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Consiliul Local încearcă să scape de 17 animale de la Grădina Zoologică”

  1. Daca leii si ursii bruni au ajuns la discretia lui Francu & Co, trebuie sa inteleg ca "astia e potenti rau de tot"! Pacat ca bietele animale nu au si ele dreptul la pensie . Poate au luat spaga si acum ca sa nu se "umple" de rusine , Consiliul Local incearca sa le mute domiciliul? Pai cu Francu de ce nu au facut la fel? Nici macar legea junglei nu mai e valabila in orasul nostru!!!!

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe