Abuz al consilierilor locali din Râmnicu Vâlcea

vineri, 20 septembrie 2013

In data de 25 iulie 2013 Consiliul Municipal Rm Valcea, in sedinta ordinara la care au participat 18 consilieri din cei 23 in functie, au aprobat cu 16 voturi, HOTARAREA nr. 189 privind atribuirea denumirii unor artere de circulatie in municipiul Rm Valcea.
In raportul de baza intocmit de directorul executiv Elena Liliana Mihailescu si vizat pt legalitate sef serviciu Daniela Ciobanu , se precizeaza:
"In urma inventarii(probabil s-a dorit inventarierii-n.a)si verificarii in teren ..."gura pacatosului adevar graieste: inventarii, caci inventarierea si verificarea patrimoniului Consiliului local este o obligatie legala, cel putin anuala, aceasta avand ca scop cunoasterea bunurilor apartinand domeniului public si privat al municipiului.
Nu exista un drept al nimanui, deci nici al Consiliului local, de a inventaria bunurile altuia, in speta ale agentilor economici de pe raza municipiului, numai daca prin absurd un agent economic ar fi cerut ajutorul Consiliului local.
Dupa aceasta"operatiune", care poate fi luata ca o plimbare prin zona, comisia stabileste in anexa raport, la punctul 5-zona Dovali, delimitarea arteri de circulatie sub denumirea: Aleea de legatura intre strazile Iancu Pop si Nicolae Titulescu dupa imobilul SC Continente SRL, prin Complexul Dovali, cu iesirea la SC SCAVIL SRL( e vb de SC SCAVIL SA-n.a), iar la regimul juridic , se noteaza privat -cpi si o numeste Aleea Progresului.
Raportul este aprobat de viceprimarul Gigi Ion Matei, fara a-si pune vreo problema. In fond clar, erau incalcate dispozitiile Legii 215/2001, privind administrarea publica, unde se precizeaza la art 36, alin 2 lit c, ca are (Consiliul local)atributii privind administrarea domeniului public si privat al municipiului.
Simplu, fara posibilitatea interpretarii de orice fel.
Reprezinta ABC-ul oricarui lucrator(sau ales) care doreste sa activeze in administratia publica locala. Si totusi niste functionari, alesi sau numiti sa apere legea, cetateanul sau firmele contribuitoare ale municipiului, o incalca cu nonsalanta. Cu toate ca, se stia ca regimul juridic privat sau cpi sunt PROPRIETATE PRIVATA a agentilor economici din zona, fara legatura cu domeniul public sau privat al municipiului.
Vazand aceasta am incercat, printr-o plangere prealabila( nr 27720/09.08.2013) ca Primaria sa-si reconsidere pozitia, adica sa anuleze Hotararea nr 189/25 iulie 2013, aratandu-le consilierilor textul din legea administratiei locale care interzice ABUZUL la art 36, al 2, lit c, care se refera la atributiile privind denumirea de  strazi, numai acolo unde este domeniul public sai privat al municipiului.
Am prezentat si DOCUMENTELE DE PROPRIETATE(" la control"): SCHITA TEREN si EXTRAS DE CARTE FUNCIARA, AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE GARD SI PORTI( nr 633/18053/2005), ACORDUL UNIC AL MUNICIPIULUI, COPIE FACTURA FISCALA PRIVID LUCREAREA AUTORIZATA.
REZULTATUL: se mentine hotararea initiala printr-o noua hotarare nr 228/29 august 2013, cu motivatia superficiala cum ca in Ordonanta Guvenului nr 63/2002, nu se prevede regimul juridic asupra proprietatii, asupra terenului afectat( e vb de aprox 133 mp- n.a)de artera de circulatie a carei denumire se doreste a fi atribuita"( art 2.al D, care spune ce poate face Consiliul local prin hotarare), nefand vorbire de regimul juridic, acesta fiind stabilit prin legea 215/2001, in viguare.
CE E DE FACUT CAND E VORBA DESPRE SFIDAREA LEGII SI A BUNULUI SIMT, AL EDUCATIE?
M-AM OBLIG( dupa discutiile avute cu avocatul SC SCAVIL SA,domnisoara ANCA STEFAN) sa merg la organele de justitie si sa le cer pe langa anularea acestor hotarari hilare ,daune pt INCERCAREA DE ABUZ ASUPRA DREPTULUI DE PROPRIETATE, in parte civila, si in acelasi timp ii voi actiona si in parte penala.
Doresc sa le spun ca nu merita increderea oamenilor, ca fac ABUZURI cu nonsalanta si cu o usurinta demna de urmasii lui Pacala. RUSINE!!! "

Constantin Argesanu
director general
SC SCAVIL SA Rm Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Abuz al consilierilor locali din Râmnicu Vâlcea”

 1. In aceasta lume corupta , vad ca mai exista si oameni( ziaristi) carora nu le e frica sa spuna adevarul si nimeni nu le poate pune calusul in gura. Multumesc Ziarul de Valcea , multumesc Tiberiu Parnau

 2. Daca tot vreti a fi corecti: arterei, nu arteri
  Legea 215 e Legea administratiei publice, nu a administrarii
  al educatie???

  M-am oblig? Te-ai obligat sau urmeaza sa te obligi?!

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe