Viceprimarul Gigi Matei, în relaţii de afaceri cu Concefa Sibiu

duminică, 17 martie 2013

Cu ce beton se modernizează Gara Râmnicu Vâlcea:

Viceprimarul Gigi Matei, în relaţii de afaceri cu Concefa Sibiu

Viceprimarului PSD, Gigi Matei, îi merg din plin afacerile, mai ales de când USL a ajuns la putere. SC Edion SRL, firma lui Matei, a reuşit să prindă contracte importante, de zeci de miliarde de lei, cu societăţi de construcţii, care-şi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Balastiera pe râul Olt şi staţia de betoane în localitatea Stupărei (Mihăeşti) l-au poziţionat pe Matei în rândul oamenilor de afaceri prosperi în vremuri de criză. Viceprimarul Râmnicului deţine reţeta miraculoasă a îmbogăţirii într-o perioadă foarte dificilă pentru mediul privat din România. Să existe legături între această situaţie şi funcţia de viceprimar a lui Gigi Matei, precum şi cea de preşedinte al PSD Râmnicu Vâlcea? Ultima lovitură dată de “norocosulÔÇ£ Gigi este contractul de furnizare betoane încheiat cu SC Concefa Sibiu SA, societate care modernizează gara din Râmnicu Vâlcea.

SC Edion SRL, care-i aparţine viceprimarului Matei, a furnizat betoane şi firmei germane care a realizat staţia de epurare, din cartierul Râureni, Râmnicu Vâlcea. De asemenea, culmea coincidenţei, aceeaşi firmă a furnizat beton şi firmei care a realizat ultimele locuinţe ANL din municipiu. Matei şi-a dat bani propriei firme în perioada în care a ocupat funcţia de director la Direcţia Apelor Olt. Concret, este vorba de o sumă pe care firma Europan Prod care a executat o lucrare în Braşov, pe râul Bârsa, o avea de primit de la Direcţia Apelor Olt. Firma respectivă datora bani Edion-ului, iar pentru a scurta traseul bancar, aceasta a făcut o adresă către DA Olt, prin care cesiona creanţa şi cerea ca banii să fie viraţi direct la SC Edion SRL. Matei a încercat să se justifice astfel la vremea respectivă: “În perioada aceea, eu mă aflam în concediu (documentele privind plata respectivă au fost semnate de către directorul tehnic, Ion Stoenescu). Deci nu mi-am semnat singurÔǪ dar nu era nimic dacă semnam eu hârtia. În plus, Direcţia Apelor era ordonator terţiar. Banii veneau de la Bucureşti şi erau direcţionaţi acolo unde dorea MinisterulÔÇ£.

• Contractul de execuţie a lucrărilor la staţia de cale ferată Râmnicu Vâlcea a fost obţinut de compania de construcţii Concefa Sibiu (COFI), o lucrare pentru care va încasa 20,83 mil. lei (4,79 mil. euro) fără TVA, potrivit unui raport transmis bursei. Beneficiarul lucrării este Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe