Primăria Râmnicului va expropria 12 proprietari pentru care va plăti despăgubiri de 2,9 milioane euro

duminică, 10 martie 2013

• Pentru realizarea unei artere de legătură între bulevardele Nicolae Bălcescu şi Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran,

Primăria Râmnicului va expropria 12 proprietari pentru care va plăti despăgubiri de 2,9 milioane euro

Luni, 11 martie 2013, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea este chemat să aprobe în şedinţă extraordinară studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Arteră de legătură între bulevardul Nicolae Bălcescu şi bulevardul Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran” şi indicatorii tehnico-economici la valoarea totală de 38,97 milioane de lei, respectiv 8,9 milioane de euro. De asemenea, consilierii locali vor mai trebui să aprobe declanşarea procedurii de expropriere a 12 imobile (terenuri şi construcţii), cuprinse în coridorul de expropriere pentru acest obiectiv de investiţii, despăgubirile urmând să se ridice la suma totală de 2,9 milioane de euro. Despăgubirile privind exproprierea imobilelor afectate de realizarea obiectivului de investiţii se suportă din resurse proprii ale bugetului local şi din fondurile alocate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Pentru obiectivul de investiţii mai sus amintit, a fost întocmit de către SC Infranova - Soluţii Tehnice în Constructii SRL Bucureşti studiul de fezabilitate. În prezent, conform studiului de trafic elaborat în anul 2008 de către Search Corporation SA se remarcă o fractură la nivelul fluenţei circulaţiei atât pe direcţia est-vest cât mai ales pe direcţia nord-sud. Măsura prevăzută în PUG pentru reglementare, este prelungirea bulevardului Tineretului pe direcţia nord până la intersecţia cu bulevardul Tudor Vladimirescu.

Lucrările proiectate ocupă o suprafaţă totală de 18.400 mp compusă din domeniu public (suprafaţă de 5.300 mp) şi proprietăţi private ce urmează a fi expropriate având o suprafaţă de 13.100 mp. Din punct de vedere al traseului în plan, prelungirea bulevardului Tineretului se prezintă sub forma unui aliniament cu lungimea de 205 metri, începând de la intersecţia cu str. Libertăţii şi până la marginea exterioară a inelului carosabil al sensului giratoriu proiectat sub pasajul Tudor Vladimirescu. Prin realizarea acestui proiect se urmăreşte rezolvarea problemelor de trafic rutier pe direcţiile sud-nord şi est-vest. Astfel, pe direcţia sud-nord: traseul cartier Ostroveni - cartier Libertăţii - cartier Traian, pe bulevardul Tineretului, strada Crişan, strada Libertăţii, strada Remus Belu şi bulevardul Nicolae Bălcescu. În acest sens, sunt prevăzute urmatoarele lucrări: prelungirea bulevardului Tineretului de la strada Libertăţii până la pasajul Tudor Vladimirescu; realizarea legăturilor rutiere pentru relaţiile prelungirea bd. Tineretului - bd. Tudor Vladimirescu prin intermediul unor bretele racordate la pasajul proiectat pe bulevardul Tudor Vladimirescu (menţionăm că relaţia prelungirea bd. Tineretului - bd. Tudor Vladimirescu spre cartier Goranu se va realiza într-o etapă ulterioară); realizarea tuturor legăturilor rutiere între strada Referendaru, strada Ferdinand, prelungirea bd. Tineretului, precum şi accesul la pasajul proiectat pe bd. Tudor Vladimirescu spre cartier Traian şi dinspre cartier Ostroveni, prin intermediul unui sens giratoriu amplasat sub pasaj în zona pilei P6; implementarea de măsuri privind dirijarea traficului în zona intersecţiei prelungirii bd. Tineretului cu strada Libertăţii şi strada Crişan în vederea asigurării capacităţii de circulaţie până la realizarea integrală a măsurilor propuse prin studiul de trafic.

Aceste măsuri constau în dirijarea traficului cu sens unic pe strada Libertăţii între intersecţia cu strada Crişan şi intersecţia cu strada Eroilor, pe strada Crişan între intersecţia cu strada Eroilor şi intersecţia cu strada Libertăţii şi pe strada Eroilor, între intersecţia cu strada Libertăţii şi intersecţia cu strada Crişan. Prin dirijarea traficului, s-a avut în vedere decongestionarea şi siguranţa traficul rutier în intersecţia străzii Crişan cu Libertăţii (relaţie numai de dreapta) în condiţiile apariţiei unei noi intersecţii în zonă, între strada Libertăţii şi prelungirea bd. Tineretului. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe