Prefectul Nadolu s-a întâlnit cu sindicalişti şi conducerea Uzinelor Sodice Govora

miercuri, 13 martie 2013

Prefectul Nadolu s-a întâlnit cu sindicalişti şi conducerea Uzinelor Sodice Govora

În data de 11 martie 2013, prefectul Mircea Nadolu s-a întâlnit cu reprezentaţii Sindicatului “Sodistul” Rm. Vâlcea la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Vâlcea, pe tema ac╚øiunii de protest a sindicaliştilor. Acţiunea de protest a avut loc în data de 11 martie 2013, ora 16,45, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Vâlcea şi a fost organizată de către Sindicatul “Sodistul” Rm. Vâlcea, la care au participat aproximativ 500 salariaţi ai Uzinelor Sodice Govora-Ciech Chemical Group SA. Reprezentanţii protestatarilor şi-au prezentat principalele revendicări şi au solicitat prefectului organizarea unei şedinţe extraordinare a Comisiei de Dialog Social Vâlcea, la care să fie invitată şi conducerea Uzinelor Sodice Govora - Ciech Chemical Group SA, reprezentată de domnii Michal Dobecki ÔÇô director general şi Robert Pietrowski ÔÇô director financiar.

Revendicările manifestanţilor au vizat: încheierea contractului colectiv de muncă, la nivel de unitate, pentru anul 2013, în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minim 16% din veniturile de exploatare; menţinerea numărului de locuri de muncă cu personalul angajat existent la data de 15 februarie 2013; îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale salariaţilor; respectarea tuturor acordurilor, protocoalelor şi actelor adiţionale încheiate cu Sindicatul “SODISTUL”, precum şi a legislaţiei din România. În urma revendicărilor, a discuţiilor purtate şi a celor convenite cu reprezentanţii protestatarilor, au fost transmise adrese scrise de informare către autorităţile administraţiei publice centrale, respectiv: domnului Victor Ponta ÔÇô Primul ministru al României, domnului Varujan Vosganian ÔÇô Ministrul Economiei, domnului Radu Stroe ÔÇô Ministrul Afacerilor Interne, domnului Cătălin Chiper ÔÇô Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi doamnei Doina Adriana Pană ÔÇô Ministru delegat pentru Dialog Social. Totodată, cu privire la necesitatea reluării dialogului între patronat şi sindicate, s-a solicitat sprijin şi domnului Marek Szczygie┼é - ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti. Prefectul Mircea Nadolu a dat curs solicitării reprezentanţilor protestatarilor şi, prin Ordinul Prefectului nr. 118/12 martie 2013, a convocat şedinţa extraordinară a Comisiei de Dialog Social Vâlcea, pentru data de 13 martie 2013, ora 12,00, la sediul Instituţiei Prefectului, fiind transmise totodată invitaţii de participare partenerilor sociali implicaţi. Mitingul organizat de Sindicatul “SODISTUL”, autorizat dealtfel, s-a desfăşurat şi în data de 12 martie 2012.

În data de 12 martie 2013, prefectul Mircea Nadolu a avut o întâlnire informală cu factorii de decizie ai US Govora Ciech, respectiv domnul Michal Dobecki - director general şi domnul Robert Pietrowski - director financiar. În cadrul discuţiilor au fost prezentate eforturile susţinute pe care le depune societatea în contextul unei situaţii economice nefavorabile, legate de faptul că a crescut preţul la materia primă de bază, în timp ce preţul produselor pe care le livrează a scăzut, însă menţinerea competitivităţii preţurilor este absolut necesară pentru stabilirea unor raporturi contractuale stabile şi pe termen lung cu clienţii actuali. În situaţia în care se limitează sau se opreşte producţia, clienţii îşi vor găsi alţi furnizori de sodă, iar recuperarea acestora poate fi chiar imposibilă, cu consecinţe asupra existenţei societăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe