Elaborarea hărţilor de risc la nivelul judeţului Vâlcea trebuie urgentată

miercuri, 13 martie 2013

Senatorul Laurenţiu Coca a interpelat-o pe ministrul Apelor şi Pădurilor:

Elaborarea hărţilor de risc la nivelul judeţului Vâlcea trebuie urgentată

Senatorul USL Laurenţiu Coca i-a transmis recent o intrerpelare ministrului Lucia-Ana Varga, Ministerul Apelor şi Pădurilor, referitoare la: stadiul în care se află elaborarea hărţilor de risc la nivelul judeţului Vâlcea. În interpelare se menţionează:

“An de an Vâlcea este ,,campioană” în ceea ce priveşte alunecările de teren. De astfel de fenomene naturale n-am scăpat nici acum în final de iarnă când forţele de interventie sunt din nou puse în situaţii dificile în diferite zone ale judeţului precum localităţile Berbeşti şi Stroeşti unde alunecările creează serioase dificultaţi şi surprize greu de monitorizat.┬áDin păcate, doar în asemenea momente ne aducem aminte că există de mai mulţi ani în derulare un program national privind elaborarea unor hărţi de risc natural şi că prevederile acestui program se adresează şi Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Vâlcea.
Prin elaborarea unor astfel de documentaţii se urmăreşte ca administraţiile judeţene şi locale să aibă la îndemână un important sistem de orientare care să permită identificarea, localizarea şi delimitarea zonelor expuse riscurilor naturale, precum şi cauzele generatoare ale unor astfel de fenomene, în funcţie de care trebuie stabilite cele mai corecte măsuri de prevenire şi atenuare a efectelor. Doamnă ministru, ţinând cont de cele prezentate, v-aş ruga să precizaţi în ce stadiu se află elaborarea acestor hărţi de risc la nivelul judeţului Vâlcea.ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe