Echipa Oltchim a fost la un gol de şefia grupei: “galacticele” vor juca cu Gyor în semifinalele Ligii Campionilor

miercuri, 20 martie 2013

• Nu am scăpat de coşmarul numit Gyor

Echipa Oltchim a fost la un gol de şefia grupei: “galacticele” vor juca cu Gyor în semifinalele Ligii Campionilor

Cu calificarea în semifinale asigurată de sâmbătă, Oltchim a luptat duminică seară cu Krim pentru primul loc în grupă, ratîndu-l din cauza unui singur gol. Campioana României o va întâlni pe Gy├Âr pentru un loc în ultimul act. Despovărate de iminenţa victoriei pentru a obţine calificarea în semifinale, vîlcencele aveau de luptat pentru locul întîi în grupă. Pentru prestigiu, pentru orgoliu, pentru alungarea imaginii amare a celor două înfrîngeri suferite în primele meciuri din această fază. Și, de ce nu?, pentru a evita Gy├Ârul în semifinale, echipa-sperietoare, echipa neînvinsă, echipa care din octombrie trecut o ţine într-un marş de nimic întrerupt sau măcar destabilizat.

Dacă jocul de duminică al Oltchimului ar fi fost însă transpus într-o electrocardiogramă, ar fi arătat o aritmie importantă. Început lent, cu primul gol abia în minutul 6, reuşit de Managarova, argintul nepotolit al Oltchimului de pe extrema dreaptă. Încă vreo cîteva probleme pînă la recăpătarea suflului corect, zugrăvit într-un avans de 4 goluri (min. 18). Apoi iar negura, tulburarea, neliniştea, confuzia. Pe finalul primei reprize, Krim a găsit tot mai clar calea spre poarta curajoasei Navarro de la 9 metri, prin Worz, M├╝ller şi Penezici. Consecinţa? 12-9 pentru oaspete după 30 de minute. Aşa a început şi partea a doua, cu acelaşi bolovan greu al diferenţei de goluri de purtat pe umeri deseori încordaţi. Asta pînă cînd echipa din Ljubljana a rămas în 4, după două eliminări justificate. Atunci a pornit iar Oltchimul să respire adânc şi regulat. A refăcut pasivul de 4 goluri (12-16), continuînd seria pozitivă pînă la 18-16. Intrarea lui Jovanovici a înviorat atacul într-un meci în care Bulatovici a fost palidă, şovăitoare, Farcău a marcat constant, la fel Managarova pe cealaltă extremă, iar Ungureanu a scos mingi utile.

Scorul dorit, care ar fi adus locul 1 în grupă, a fost atins în minutul 51, 21-17, după ce Pineau şi-a ţinut bine nervii pentru a marca singurul ei gol din meci. Apoi însă iar s-a întîmplat ceva: emoţii, arbitri luînd decizii stranii, palme tremurătoare. Se apropiaseră la o lungime oaspetele, dar atunci a arătat Bulatovici de ce e cine e. A înscris de două ori la rînd, făcînd ultima pilulă şi mai greu de înghiţit. Un singur gol a alungat-o pe Oltchim de pe primul loc al grupei. În semifinale va fi Gy├Âr, adversară aproape tradiţională în ultimii ani. Iar dacă vrea trofeul Ligii, campioana României trebuie să treacă de oricine. Chiar şi de cei încă neînvinşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe