Varujan Vosganian: Situaţia de la Oltchim nu mai poate continua aşa cum a fost până acum

miercuri, 16 ianuarie 2013

(*Varujan Vosganian: Situaţia de la Oltchim nu mai poate continua aşa cum a fost până acum*)

• ┬á┬á┬á┬á┬áPentru Oltchim, aşa cum există pentru Poşta Română, Hidroelectrica şi altele, sunt plângeri penale făcute de autorităţi la DNA. Premierul Ponta a spus că nu ştie ce se întâmplă cu aceste plângeri la DNA.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a propus în ultima şedinţă de guvern un set de soluţii pentru redresarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. El a declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, că deţine mai multe soluţii pentru eficientizarea Oltchim, însă Guvernul va trebui să le accepte.

┬á"Situaţia de la Oltchim nu mai poate continua aşa cum a fost până acum şi trebuie o măsură, pe de o parte curajoasă, iar pe de altă parte serioasă. Memorandumul, în esenţă, cuprinde câteva posibile scenarii pentru care voi cere termen timp de o săptămână pentru ca din variantele propuse să aleg una singură", a afirmat Vosganian.┬áMinistrul este de părere că în cazul Oltchim se impune un dialog atât cu creditorii, cât şi cu partenerii comerciali - furnizori sau beneficiari, dar şi cu sindicatele, şi cu posibili investitori.

Premierul Victor Ponta a precizat că FMI a cerut autorităţilor române să nu mai accepte pierderi la Oltchim şi vrea ca statul să nu mai dea bani combinatului pe diverse alte căi. "Ne-au propus să închidem Oltchim sau să găsim un investitor", a subliniat şeful Executivului.ÔÇ¿┬á┬á┬á┬á┬áPentru Oltchim, aşa cum există pentru Poşta Română, Hidroelectrica şi altele, sunt plângeri penale făcute de autorităţi la DNA. Premierul Ponta a spus că nu ştie ce se întâmplă cu aceste plângeri la DNA.ÔÇ¿┬á┬á┬á┬á┬á

Victor Ponta consideră că punctul cel mai dificil în discuţiile cu FMI este partea de reforme structurale: "Adică ce facem cu companiile din energie pe care trebuie să le listăm la bursă, când vindem o parte din acţiuni: Oltchim, CFR Marfă, adică cele care produc pierderi pe care le suportăm cu toţii fie prin subvenţii, fie prin pierderi la buget, printr-un management defectuos. Sper să obţin de la FMI dreptul de a nu avea securea pusă pe la 31 martie, ci extinsă până în iunie".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe