Primarul Ion Curelaru a pus beţe-n roate înfiinţării unui centru de permanenţă la Bălceşti

duminică, 20 ianuarie 2013

• Ministrul Sănătăţii a găsit principalul “vinovat”:

Primarul Ion Curelaru a pus beţe-n roate înfiinţării unui centru de permanenţă la Bălceşti

La sfârşitul anului trecut, senatorul PSD Laurenţiu Coca a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii pe tema reînfiinţării Spitalului orăşenesc Bălceşti. “Prin închiderea Spitalului orăşenesc Bălceşti, în baza HG nr. 212/2011, indicii de sănătate din zonă s-au deteriorat în modul cel mai dramatic. Lipsa asistenţei medicale de specialitate a fost principala cauză a creşterii alarmante a numărului de decese care, în bună parte, puteau fi evitate. Precizăm că această unitate spitalicească cu paturi asigură asistenţă medicală de specialitate atât pentru populaţia oraşului Bălceşti, cât şi pentru cei aproape 55.000 locuitori din 19 comune arondate acestei instituţii medicale. Având în vedere această situaţie, vă adresez rugămintea domnule ministru, de a analiza posibilitatea privind reînfiinţarea Spitalului orăşenesc Bălceşti”, menţionează Laurenţiu Coca.

Tot la finele anului trecut a venit şi răspunsul de la Ministerul Sănătăţii: “Spitalul Orăşenesc Bălceşti este o unitate sanitară aflată pe anexa nr. 2 la HG nr. 212/2011 pentru aprobarea programului de interes naţional ┬½Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice┬╗. Prin HG nr. 647/2011, această unitate sanitară a fost desfiinţată, iar autoritatea publică locală a agreat accesarea programului de interes naţional ┬½Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice┬╗. Totodată, în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1144/2011 pentru aprobarea normelor metodologice de organizare şi funcţionare a centrelor de sănătate multifuncţionale, a fost solicitată înfiinţarea Centrului de sănătate multifuncţional Bălceşti, ca unitate fără personalitate juridică, în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, existând acordul pentru această structură din partea Consiliului Local al oraşului Bălceşti şi avizul sanitar de principiu al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Vâlcea, comunicat Consiliului Judeţean Vâlcea. Înfiinţarea Centrului de sănătate multifuncţional Bălceşti a fost realizată, în parte, din spaţiile aparţinând fostului spital, având intrare separată faţă de intrarea Căminului pentru persoane vârstnice. Structura acestuia cuprinde: 13 paturi de spitalizare de zi, punct de lucru al UPU - al Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, cabinete în specialităţile medicină internă, pediatrie şi obstetrică ginecologie, laborator analize medicale (ca punct de lucru al laboratorului de analize medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea), laboratorul de radiologie şi imagistică medicală (ca punct de lucru al laboratorului de radiologie şi imagistică medicală al laboratorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea).

Astfel, în localitatea Bălceşti există medici de familie, o substaţie de ambulanţă, un centru de sănătate multifuncţional fără personalitate juridică, aflat în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, precum şi un cămin pentru bătrâni. Din datele transmise de către DSP Vâlcea, s-a intenţionat şi organizarea unui centru de permanenţă, dar acest lucru nu s-a putut realiza deoarece nu a avut sprijinul administraţiei publice locale, adică a primarului Ion Curelaru”.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe