Primarul din Suteşti, Ion Stănescu, trimis în judecată de procurorii DNA

joi, 31 ianuarie 2013

• Pentru că ar fi încercat obţinerea prin fals a sumei de circa 530.000 euro,

Primarul din Suteşti, Ion Stănescu, trimis în judecată de procurorii DNA

În data de 31 ianuarie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ion Stănescu, primar al comunei Suteşti, judeţul Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 30 mai 2011, inculpatul Stănescu Ion, în calitate de primar al comunei Suteşti, judeţul Vâlcea, a prezentat Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vâlcea o cerere de finanţare aferentă unui proiect de modernizare a trei drumuri de exploatare de pe raza comunei respective. În acest sens, inculpatul a solicitat sprijin financiar în valoare de 2.169.747 lei (528.176 euro) din fonduri comunitare şi, în susţinerea cererii sale, Stănescu Ion a prezentat mai multe înscrisuri falsificate (ex. studiu de fezabilitate, studiu geotehnic, aviz al Inspectoratului de Stat în Construcţii, inclusiv o anexă a unei hotărâri de guvern).

Inculpatul Stănescu Ion nu a obţinut suma solicitată întrucât reprezentanţii Agenţiei au sesizat unele nereguli şi au declarat cererea de finanţare neeligibilă. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe