PCC cumpără participaţia Carlson şi ajunge la 32,2%

miercuri, 9 ianuarie 2013

Mişcare în acţionariatul Oltchim:

PCC cumpără participaţia Carlson şi ajunge la 32,2%

Potrivit www.incomemagazine.ro, compania PCC SE, detinuta de neamtul Waldemar Preussner, a cumparat participatia detinuta anterior de Carlson Ventures de la Oltchim si a ajuns sa detina in acest moment 32,25% din actiunile combinatului chimic de la Rm. Valcea.

Oficialii Fondului de investitii Carlson Ventures din Marea Britanie au declarat ca doresc sa iasa din actionariatul Oltchim mai bine de un an de zile. De altfel, participatia lor de 14,02% a fost transferata in 2012 catre un offshore din Cipru, Polyolt Holding Limited. Toata aceasta detinere a trecut acum in mana neamtului Preussner.

"PCC SE a achizitionat actiunile detinute anterior de Carlson Ventures prin Nachbar Services Ltd. in baza memorandumului de a actiona concentrat cu privire la Oltchim, semnat intre PCC SE si Carlson Ventures in data de 17.06.2011 si notificat in timp util catre Bursa de Valori Bucuresti si Comisia Nationala de Valori Mobiliare. Investitia in actiuni la Oltchim si cresterea pachetului de actiuni detinut de PCC in Oltchim la nivelul de 32,2% confirma faptul ca in pofida situatiei financiare dificile a combinatului chimic si a rezultatelor privatizarii recente a Oltchim, PCC este gata sa coopereze pentru salvarea companiei si sa rezolva problemele care blocheaza dezvoltarea Oltchim", se arata intr-un comunicat PCC.

PCC isi reafirma interesul pentru participarea la privatizarea Oltchim desi la licitatia organizata in 2012 a oferit un pret extrem de mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe