Oltchim a renunţat la procesele cu firmele Bulrom Gas Impex SRL şi Muşat&Asociaţii

miercuri, 23 ianuarie 2013

• S-au retras contestaţiile la executarea silită

Oltchim a renunţat la procesele cu firmele Bulrom Gas Impex SRL şi Muşat&Asociaţii

La începutul acestei săptămâni, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a luat act de faptul că SC Oltchim SA, în calitate de contestator, a renunţat la judecata contestaţiei privind executarea silită demarată de creditorul SC Bulrom Gas Impex SRL şi la suspendarea executării silite, în dosarul de executare nr. 393/2012 al Biroului Individual Executor Judecătoresc “Bunescu Dumitru Tudor”. Pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea este înregistrat dosarul 12559/288/2012 al cărui obiect îl constituie contestaţia la executare silită şi suspendarea executării silite formulată de Oltchim, în calitate de contestator, în contradictoriu cu creditorul SC Bulrom Gas Impex SRL, în calitate de intimat. De asemenea, tot Judecătoria Râmnicu Vâlcea a luat act de renunţarea contestatoarei Oltchim la judecarea cererii privind suspendarea executării silite demarată de Muşat&Asociaţii şi a stabilit un termen pentru continuarea judecăţii asupra contestaţiei la executare şi pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinare la data de 14 februarie 2013, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.

Pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea este înregistrat dosarul 13232/288/2012 al cărui obiect îl constituie contestaţia la executare silită şi suspendarea executării silite formulată de Oltchim, în calitate de contestator, în contradictoriu cu Muşat&Asociaţii SPARL, în calitate de intimat. În urmă cu un an, fostul director de la Oltchim, Constantin Roibu, a aprobat încheierea unui act adiţional la contractul de ipotecă, în sensul garantării până la concurenţa sumei de 10 milioane de euro, obligaţiile de plată ale SC Oltchim SA faţă de SC Bulrom Gas Impex SRL. Suma reprezintă contravaloarea livrărilor de propilenă efectuate de către SC Bulrom Gas Impex SRL, în baza contractului cadru de vânzare-cumpărare propilenă din data de 25 august 2006. De asemenea, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a mai aprobat în urmă cu un an ca garanţiile imobiliare (ipoteci imobiliare) ce au fost aprobate a fi constituite în favoarea SC Bulrom Gas Impex SRL, prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 153 din data de 20 iulie 2011, să fie constituite pentru garantarea, până la concurenţa sumei de 10 milioane de euro, a obligaţiilor de plată ale SC Oltchim SA faţă de SC Bulrom Gas Impex SRL.

În fine, în 20 decembrie 2011, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a mai aprobat constituirea de ipotecă imobiliară asupra unui teren în suprafaţă de circa 35.700 mp şi construcţiile edificate pe acesta şi a unei garanţii reale mobiliare asupra echipamentelor tehnologice aparţinând instalaţiei de apă demineralizată cu o valoare rămasă de 870.000 lei. Aceste active ale SC Oltchim SA au fost ipotecate pentru garantarea până la concurenţa sumei de 10 milioane de euro, a obligaţiilor de plată ale SC Oltchim SA faţă de SC Bulrom Gas Impex SRL, reprezentând contravaloarea livrărilor de propilenă efectuate de către SC Bulrom Gas Impex SRL. În data de 22 iunie 2011, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a decis constituirea unor garanţii imobiliare în favoarea SC Bulrom Gas Impex SRL în contul unei datorii pentru livrări de propilenă în perioada 31 martie 2011 - 21 iunie 2011. Una dintre garanţii constă într-un imobil din incinta Arpechim Piteşti, compus dintr-un teren intravilan de 122.600 mp şi construcţiile aferente pe o suprafaţă de 40.000 mp. Câteva zile mai tarziu, pe 27 iunie 2011, a fost autentificat contractul de ipotecă imobiliară.

În contract se arată că pentru datoria de 10 milioane de euro, s-a constituit ipotecă de gradul I asupra imobilului din incinta Arpechim Piteşti. O altă garanţie constă în instalaţii şi echipamente tehnologice în valoare de 12,36 milioane de lei. Pe 22 iunie 2011, în ziua în care a avut loc şedinţa CA, a fost încheiat un contract de garanţie mobiliară. Garanţia constituită s-a făcut până la concurenţa sumei de 12,36 milioane de lei. Luna următoare, pe 20 iulie, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a aprobat dezmembrarea în patru loturi a unui imobil situat în incita Arpechim Piteşti, compus din teren de 218.700 mp şi construcţii pe o suprafaţă de 13.000 mp. De asemenea, s-a decis dezmembrarea în patru loturi a unui teren de 179.000 mp şi construcţii pe o suprafaţă de peste 70.000 mp. În aceeaşi şedinţă, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a hotărât ca cinci dintre aceste loturi să constituie garanţii în contul unei datorii către SC Bulrom Gas Impex SRL pentru livrări de propilenă. În plus faţă de cele cinci loturi, s-a mai decis şi ipotecarea unui teren pe care se află un depozit de propilenă.

Tot în aceiaşi şedinţă, s-a decis constituirea unei garanţii constând în instalaţii şi echipamente de 22,33 milioane de lei. Pe 22 iulie 2011, a fost încheiat un contract de garanţie mobiliară asupra bunurilor, până la concurenţa sumei de 22,33 milioane de lei, fara TVA. Printre bunuri se află 42 vagoane a căror valoare contabilă este de 107.500 lei/bucata.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe