Ministrul Tineretului s-a născut în Râmnicu Vâlcea şi are mai multe proprietăţi în Dăeşti

duminică, 6 ianuarie 2013

• Controversatul Nicu Bănicioiu are “rădăcini” vâlcene

Ministrul Tineretului s-a născut în Râmnicu Vâlcea şi are mai multe proprietăţi în Dăeşti

Nicolae Bănicioiu, noul ministru al Sportului şi Tineretului, are puternice “legături” cu judeţul Vâlcea, unde deţine mai multe proprietăţi imobiliare localizate cu precădere în comuna Dăeşti. Numai potrivit declaraţiei de avere, Bănicioiu spune că deţine două terenuri în Dăeşti în suprafaţă totală de peste 2.000 mp, plus o vilă (de 170 mp) şi o casă în aceiaşi localitate. Însă, ministrul Tineretului mai deţine câteva proprietăţi importante în Vâlcea care nu au fost făcute publice în declaraţia de avere, fiind trecute de fapt pe numele părinţilor. Tot conform ultimei declaraţii de avere, Bănicioiu mai are un apartament de 51 mp la Bucureşti şi o casă la Voluntari. Cei doi soţi au credite de câteva zeci de mii de euro la BCR şi BRD. Nicolae Bănicioiu a înregistrat, potrivit ultimei declaraţii de avere, un venit anual de 55.000 lei din salariul de deputat şi de 14.700 lei din salariul de asistent universitar la UMF Carol Davila. Însă, potrivit declaraţiei de interese, Bănicioiu este membru fondator al Fundaţiei pentru Promovarea Idealurilor Europene - Bucureşti, iar soţia sa este co-acţionar (50%) la SC Bas Event Expo SRL Bucureşti. Membru al PSD, Nicolae Bănicioiu, născut la 26 martie 1979, în Râmnicu Vâlcea, este de profesie medic, intrând în Parlament din postura de şef al Tineretului Social Democrat (TSD).

Absolvent al Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, în anul 2004, Nicolae Bănicioiu a deţinut în perioada 2002-2004, funcţia de preşedinte al Uniunii Studenţilor din România. S-a înscris în PSD, iar în 2004, social-democratul a fost ales vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat, dar şi deputat, secretar al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. A făcut parte din comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, condus atunci de Monica Iacob-Ridzi, pentru organizarea Zilei Tineretului, precum şi din comisia de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României. Din 2007 este preşedintele TSD şi face parte din biroul de conducere al ECOSY (Young European Socialists), iar din 2008 este chestor al Camerei Deputaţilor. Tot în 2007, Nicolae Bănicioiu a devenit asistent universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”.

Nicu Bănicioiu, ministrul din dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”

Potrivit presei centrale, în dosarul cu “Prostituatele pentru VIP-uri” apare şi numele deputatului PSD Nicolae Bănicioiu. Menţionarea numelui acestuia are legătură directă cu colegul său Robert Negoiţă, care ar fi propus unui fotomodel să întreţină relaţii sexuale cu prieteni de ai său, printre care Nicolae Bănicioiu şi Adrian Enache. Fotomodelul ar fi acceptat să aibă aceste relaţii doar cu Adrian Enache. Astfel, el a fost refuzat de prostituată. “A câştigat locul II, în timp ce titlul de miss i-a revenit Denisei Raluca Plaştin. A păstrat legătura cu Negoiţă Robert Sorin cu care a mai întreţinut şi altădată acte sexuale, fie în locuinţa sa, fie în hotel. El i-a propus de câteva ori să întreţină acte sexuale şi cu prieteni de-ai săi printre care Bănicioiu Nicolae şi Enache Adrian. A acceptat numai în cazul celui din urmă. De asemenea, i-a propus să meargă în Delta Dunării, de mai multe ori, dar l-a refuzat de fiecare dată”, se arată în dosarul procurilor. Oana Simona Dăncuş, martor în dosarul “Prostituatele pentru VIP-uri” şi membru PSD, a povestit procurorilor despre relaţiile sale cu Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu şi Adrian Enache. Potrivit martorului, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu toţi trei dar a primit bani doar de la Robert Negoiţă. Anterior acestor relaţii, martora a “lucrat” în cluburi din Viena. “La o petrecere organizată la Rin Grand Hotel l-am cunoscut pe Adrian Enache, cu care am ajuns să întreţin relaţii sexuale.

În anul 2007, l-am cunoscut pe Bănicioiu Nicolae cu care am întreţinut o singură dată un act sexual, în anul 2009, în Delta Dunării, la o conferinţă PSD - şcoala de vară. Sunt şi eu membru PSD din 2009. S-a întâmplat pur şi simplu, nu am primit niciun ban pentru actul sexual întreţinut cu Nicolae Băniciou”, arată prostituata în declaraţie. În martie 2012, ministrul a fost audiat ca martor procesul de proxenetism. În acest caz, patru bărbaţi sunt acuzaţi de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a investigat cazul, susţine că activitatea infracţională s-a desfăşurat sub paravanul a două agenţii de selecţie şi promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau la locuinţele clienţilor, veniturile obţinute depăşind suma de 100.000 de euro.
Cunoscut de telespectatori pentru numeroasele lui participări la talk show-urile posturilor de ştiri, el a avut în mandatul 2008-2012, potrivit datelor de pe site-ul Camerei Deputaţilor, 23 de luări de cuvânt, zece declaraţii politice, 64 de luări de cuvânt în BP, şi-a pus semnătura pe 30 de propuneri legislative iniţiate, a înregistrat 52 de întrebări şi interpelări. Potrivit unui raport din octombrie al Institutului pentru Politici Publice, Bănicioiu s-a numărat printre deputaţii cu cea mai redusă prezenţă la voturile finale din Camera Deputaţilor, pe parcursul ultimului mandat.

(Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe